Za pripremu ovog deserta ne treba vam pećnica, a gotove su za desetak minuta. Potrebno vam je samo par sastojaka, a dobit ćete fini desert koji će voljeti sve generacije
Kocke od čokolade i kikirikija
Priprema:
Za prvi sloj:
Možete koristiti bilo koji kikiriki maslac, ali ako ne želite da bude preslatko, preporučamo onaj bez dodanog šećera koji je i malo zdravija varijanta. U zdjeli pomiješajte rastopljeni maslac i maslac od kikirikija te promiješajte. Dodajte šećer i nastavite miješati. Polagano dodajte smrvljene krekere ili kekse po želji. Lim za pečenje obložite masnim papirom. U njega stavite dobivenu smjesu, ravnomjerno je rasporedite i lagano pritisnite.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Za preljev od čokolade:
Rastopite komadiće čokolade i kikiriki maslac, možete ih staviti u mikrovalnu na 20 sekundi, izvaditi i promiješajti, pa ponovno staviti na 20 sekundi. Možete ih rastopiti i u lončiću, ali lagano, da ne zagori. Na kraju bi trebali dobiti glatku smjesu. Prelijte smjesu preko sloja od kikiriki maslaca i krekera koji se nalazi u limu za pečenje.
Kolač ostavite da se ohladi najmanje sat vremena. Narežite ga na kockice i uživajte u prefinoj poslastici.
Sastojci:
230 g maslaca, 250 g kikiriki maslaca, 240 g šećera u prahu, 240 g keksa, 250 g čokolade za kuhanje, 65 g kikiriki maslaca
Broj osoba: 6
Priprema: 10 minuta