Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Klasično, a malo drugačije: Fine zapečene tortilje s piletinom

Klasično, a malo drugačije: Fine zapečene tortilje s piletinom

Ovo meksičko jelo ima stotine varijacija. Najčešće se radi s piletinom i puno povrća, a grah je obavezni prilog. Provjerite ovaj jednostavni recept i sami ih doma pripremite

Sastojci:

  • 6 tortilja
  • crvena paprika
  • maslinovo ulje
  • sjeckani luk
  • sitno sjeckana zelena paprika
  • 4 žlice pirea od rajčice
  • 2 sitno sjeckanje čili papričice
  • 80 g tvrdog sira
  • 480 gr graha
  • 400 gr pilećih prsa ili zabataka
Sezona je šparoga - isprobajte pet odličnih i laganih recepata
Sezona je šparoga - isprobajte pet odličnih i laganih recepata

Nadjev:

  • ribani sir
  • ribana mrkva
  • zelena salata

Priprema: 

Premažite crvenu papriku uljem i pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 15 minuta dok kožica ne pocrni. Prekrijte je krpom, ostavite neka se ohladi te ogulite. Izmiksajte papriku u blenderu. 

Dreamstime

Piletinu izrežite na sitnije komadiće i posolite. Na tavi zagrijte malo ulja i prepržite piletinu sa svih strana.

Ocijedite grah iz limenke i dodajte piletini te kratko popržite.

U drugoj tavi na ulju pirjajte luk, zelenu papriku, origano i pire od rajčice. Umiješajte pire od crvene paprike, sjeckanu papričicu i tvrdi sir. Ostavite umak da se malo ohladi.

Operite mrkvu i naribajte ju. Naribajte i sir. Operite zelenu salatu i nasjeckajte ju na sitnije.

Rovinjski pučki savor odlično je staro jelo za tople ljetne dane
Rovinjski pučki savor odlično je staro jelo za tople ljetne dane

Pecite tortille u zagrijanoj tavi bez masnoće sa svake strane 15-30 sekundi. 

Nadjenite tortille prema želji zapečenim grahom i komadima začinjene piletine te pospite ribanim sirom, ribanom mrkvom i sjeckanom zelenom salatom. Poslužite uz umak od paprike.

POGLEDAJTE NAJAVU NOVOG SHOWA: TKO MI BOLJE KUHA?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0