Ova malo drugačija piletina nego što smo navikli može poslužiti kao odlična opcija kada nekoga posebnog želite impresionirati u romantičnom okruženju
Katsu piletina za lagani ručak
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za dvoje ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko pola sata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Napravite tonkatsu umak – dobro izmiješajte kečap, worcestershire umak, smeđi šećer, oyster umak i senf. Meso posolite i popaprite s obje strane, potom uvaljajte u brašno i otresite višak brašna. Uvaljajte u jaja i pustite da se iscijedi višak. Potom uvaljajte u panko mrvice pa otresite višak mrvica. Zagrijte ulje na 180 stupnjeva, pržite jedan po jedan komad mesa dvije-tri minute. Nakon prženja stavite na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite vruće uz tonkatsu umak i željene priloge. Dobar tek!
Sastojci:
2 žlice kečapa, 4 žličice worcestershire umaka, 2 žličice smeđeg šećera, 3 žličice oyster umaka, 1 žličica senfa, 4 otkoštena pileća zabatka, sol, svježe mljeveni crni papar, pola šalice glatkog brašna, 1 jaje, 1 šalica panko mrvica, 1,5 šalica suncokretova ulja, sjemenke sezama