Ovaj viralni recept vrlo je lagan, a svi ukućani će uživati u ovom jednostavnom desertu koji je brzo gotov i iznimno ukusan. Poslužiti ih možete s karamel umakom
Kao bakine: Napravite jabuke u šlafroku od lisnatog tijesta
Sastojci u ovom receptu dovoljni su za cijelu obitelj, ali i trenutke kada vam netko dođe u goste. Funkcionira čak i kada morate nešto smisliti na brzinu jer je priprema iznimno jednostavna i brza.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
500 g lisnatog tijesta, svježe ili odmrznuto, 5 jabuka srednje veličine, 1 limun, 3 vrećice vanilin šećera, 1 žličica šećera, 1 jaje i karamel umak - po želji.
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lisnato tijesto razvaljajte na 2-3 mm debljine i narežite na trakice širine 1,5 cm i oko 10 cm dužine. Jabuke ogulite i narežite na ploške debljine 1 cm. Izvadite im sredinu s košticama pa ih prelijte sokom od limuna da ne bi oksidirale. Svaki kolutić jabuke omotajte tijestom dok ih sve ne potrošite.
Rasporedite jabuke na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, uz razmak među njima. U zdjelici sjedinite šećer i cimet, a u drugoj istucite jaje. Premažite jabuke u tijestu razmućenim jajetom i pospite cimet-šećerom. Pecite ih 15-20 minuta, odnosno dok ne budu zlatnosmeđe boje. Neka se kratko ohlade pa poslužite uz karamel umak.