Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Kako uzgojiti limun kod kuće? Uz ovaj trik će vam uspjeti

Kako uzgojiti limun kod kuće? Uz ovaj trik će vam uspjeti

Mnoge štetnike odvraćaju začinske biljke, uključujući bosiljak, vlasac, metvicu i korijander. Kora banane, ocat i talog od kave često se preporučuju kao prirodna gnojiva

VIDEO

Prema Gardeners’ World, stabla limuna najbolje uspijevaju pri visokoj vlažnosti i potrebno im je zaštićeno, sunčano mjesto. Zahtijeva tjedno hranjenje tekućim morskim algama i gnojivom za citruse, kao i zalijevanje jednom tjedno.

Divya Kanwar, na Instagramu pod imenom @indiangreendreams, ima 88 tisuća pratitelja, a postala je viralna kad je na profilu podijelila njezin trik za uzgoj savršenog stabla limuna. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

mršavljenje 02:28

Odrezala je limun s rascvjetale biljke prije nego što je pokazala da je strateški postavljena pokraj biljke bosiljka. Trik je u pratećoj sadnji i pomaže u privlačenju oprašivača za vaše biljke limuna.

- Neće se svi cvjetovi pretvoriti u plod jer to ovisi o starosti vaše biljke - rekla je Divya.

Bosiljak se može uzgajati iz sjemena u zatvorenom prostoru ili kupiti kao biljka u saksiji. Najbolje raste u toplim uvjetima, ali joj je potrebno zaštićeno sunčano mjesto.

Stručnjak za vrtlarstvo iz Budget Seeds-a, Craig Morley, rekao je za The US Sun da se biljka može koristiti i za odvraćanje štetočina.

- Možete koristiti druge biljke kao prirodno sredstvo protiv štetočina, poput nevena oko rajčica jer muhe ne vole njihov miris - rekao je.

Mnoge štetnike odvraćaju začinske biljke, uključujući bosiljak, vlasac, metvicu i korijander. Kora banane, ocat i talog od kave često se preporučuju kao prirodna gnojiva.

Želite da vam dom miriše svježe satima? Isprobajte ovaj trik
Želite da vam dom miriše svježe satima? Isprobajte ovaj trik

Savjetuje i korištenje vrtne mrežice preko biljaka, ali to je najbolje učiniti čim posijete sjeme ili prenesete biljke u zemlju kako biste bili sigurni da nećete uhvatiti štetnike ispod.

- Druge prednosti vrtne mrežice su da pomaže zadržati vlagu i može pružiti biljkama zaklon od vjetra - kaže Craig.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti