Koliko puta vam je pire krumpir ispao gumenast, previše vodenast, s grudicama... Vjerovatno niste znali da postoji tajni sastojak koji će ga učiniti savršenim
Kako napraviti pire krumpir savršene teksture - baš uvijek
Koliko puta vam je pire krumpir ispao gumenast, previše vodenast, s grudicama kojih se niste uspjeli riješiti... Vjerovatno niste znali da postoji tajni sastojak koji će ga učiniti savršenim, baš uvijek.
Kulinarska stručnjakinja Sara Foster kaže da je to - pastrnjak koji pire krumpiru daje finu teksturu i jedinstven okus. Najprije ga ogulite, odnosno uklonite površinski dio (kao kod mrkve) pa skuhajte zajedno s krumpirom.
Ova poznata kuharica dodaje se umjesto pastrnjaka može dodati slatki krumpir ili repa, učinak će biti jednak, a može se ubaciti od svega pomalo.
Još nekoliko savjeta
Sara kaže da nije svejedno kako se krumpir nareže, treba ga izrezati na veće komade kako ne bi upio puno vode tijekom kuhanja, jer tada neće apsorbirati mlijeko i maslac pravilno.
Također, potrebno ga je staviti u hladnu vodu i kuhati na laganoj vatri poklopljenog, i nikako ostaviti da stoji u vodi kada je gotov - treba ga odmah ocijediti te u njega staviti mlijeko i maslac, dok je još vruć. Tada ga je dobro poklopiti i ostaviti tako tri do pet minuta, i tek tada praviti pire.
Želite li dobiti pjenasti pire krumpir koristite ručni mikser (onaj kojim pravite tijesto za biskvit). On će, osim što će krumpir usitniti, u njega upuhivati zrak što je važno za finu teksturu, piše The Huffington Post.