Kuhanje počnite stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. To biste uvijek trebali raditi, a ako ponovite postupak tri puta dok voda ne postane bistra, to će vam puno pomoći
Kako kuhate rižu? Ovaj trik će pomoći da brže bude gotova, a jednako savršena i pahuljasta
Riža je glavni prilog u mnogim kućanstvima, ali često mnogi odustaju od kuhanja jer to može trajati dobrih 25 minuta. Međutim, sada je jedan kuhar otkrio kako je skuhat puno brže, a da ona ispadne savršena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
U videu, koji je pogledan više od 735.000 puta, govori da rižu možete skuhati za samo 15 minuta.
- Ovo je riža koja štedi energiju - skratimo vrijeme kuhanja za jednu trećinu - kaže Tristan.
Kuhanje počnite stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. Dodao je kako biste to uvijek trebali raditi, a ako ponovite postupak tri puta dok voda ne postane bistra, to će vam puno pomoći.
- To je zato što to pomaže u uklanjanju škrobne prašine, koja uzrokuje da riža postane ljepljiva.Rižu zatim stavite na štednjak i prelijte vodom. Provjerite je li voda malo iznad riže. Kad voda počne ključati, možete smanjiti toplinu na najnižu moguću, a zatim pažljivo stavite kuhinjsku krpu ispod poklopca posude. Ostavite da se kuha još 10 minuta. Kada je sve gotovo, riža bi trebala biti pahuljasta - zaključio je.
Mnogi su mu zahvalili na ovom triku, prenosi Daily Star.