Kako izbjeći masni sjaj? Puder treba imati dobru podlogu | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Kako izbjeći masni sjaj? Puder treba imati dobru podlogu

Kako izbjeći masni sjaj? Puder treba imati dobru podlogu
1

Dobra priprema kože je ključ kako šminku održati postojanom. Donosimo ključne korake za "učvstiti" makeup kako bi stajao na mjestu uz minimalne korekcije tijekom dana

VIDEO

Ako svoju makeup rutinu ne možete zamisliti bez pudera, ljeti se možete naći u problemu. Zbog velikih vrućina više se znojimo, a svi znamo koliko je važno nositi SPF, koji, nažalost, često ostavlja masni trag, zbog čega nam se puder brže topi na licu. Ako i vama puder izgleda "cakey", odnosno imate mrlje na licu i nakuplja vam se masnoća u T-zoni, imamo par savjeta kako to izbjeći ili barem smanjiti taj efekt.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Beckham se našminkao pa otkrio: 'Ovo je moja tajna blistavog izgleda' 00:41

Priprema kože je ključna za dobar makeup

Hidratacija je izrazito bitna tijekom cijele godine, pa i ljeti. Usprkos mišljenju da vam se od nekih hidratantnih krema koža masti, moguće je da ih ne nanosite dovoljno često. Koža će vam se više mastiti ako je dehidrirana jer će stvarati višak sebuma kako bi nadoknadila nedostatak vlage. Pogrešno ćete misliti da imate masnu kožu, a zapravo vam nedostaje hidratacije.

Bitno je raditi piling nekoliko puta tjedno da uklonite mrtve stanice kože, spriječite ljuštenja i smanjite začepljenost pora. Dok umasiravate hidratantnu kremu u kožu, usredotočite se na područja sklona mrljama, poput T-zone i područja ispod očiju.

Prije šminkanja nanesite primer, koji će ujednačiti teksturu vaše kože i spriječiti stvaranje finih linija. Pobrinite se da koristite proizvode prikladne vašoj koži, ako ste masni tip, nemojte koristiti ništa što sadrži ulja ili, primjerice, shea maslac. Za masnije tipove kože preporučuje se puder u kamenu, koji će ukloniti višak masnoće.

Ljetni make-up trendovi: Nose se osunčani obrazi i sjajna koža
Ljetni make-up trendovi: Nose se osunčani obrazi i sjajna koža

Bitno je kako nanosite proizvode

Koristite spužvicu za šminku jer će vam se tapkanjem spužvice proizvod bolje upiti u kožu, pogotovo ako je malo navlažite. Također je dobro spužvicom nanositi korektor, postoje posebne podloge baš za to područje. Probajte korektor nanositi samo na kutove očiju, postići ćete isti efekt, a manje proizvoda ćete imati na licu.

Vrlo važan detalj je korištenje "setting" spreja, on je zadnji korak u makeup rutini i služi za učvršćivanje šminke, "fiksira" je da stoji na mjestu dulje. Za kraj, uvijek imajte pri ruci listiće za upijanje viška ulja te puder u prahu kako biste njime "izblendali" vidljive pore.

Postojani izgled: Uz fiksator će vam make-up još dulje trajati
Postojani izgled: Uz fiksator će vam make-up još dulje trajati
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO