Smeđi šećer se može brzo pretvoriti u 'tvrdu stijenu' i postati potpuno neupotrebljiv. Međutim, uz pomoć sljezovih kolačića to se neće više događati
Kako čuvati smeđi šećer? Postoji način uz koji se neće stvrdnuti
Stvrdnjavanje se događa kada je šećer izložen zraku, a vlaga u melasi koja ga oblaže i održava glatkim isparava. Postoje dva trika - jedan kako to spriječiti, a drugi što napraviti ako se već stvrdnuo.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Kako biste spriječili da se smeđi šećer stvrdne jednostavno stavite jedan ili dva velika sljezova kolačića u vrećicu ili posudu s njim. Šećer će upiti vlagu iz bijelog sljeza, koji održava šećer mekanim.
Ako je prekasno odnosno smeđi šećer se već stvrdnuo, jednostavno ga stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu i pokrijte vlažnim papirnatim ručnikom. Stavite u mikrovalnu u intervalima od 20 sekundi dok ne omekša, piše forkly.