Slični sastojci mogu se pripremiti i bez miješanja riže na tavici, tako da ih ubacite u lim za pečenje i kuhate u pećnici. Na kraju meso samo treba zapeći i dobit ćete posve nove okuse istog jela
Kad dosadi rižoto s piletinom, probajte zapeći piletinu s rižom
Rižoto od piletine jedna je od najjednostavnijih verzija obroka za koju ne treba puno vremena, a ako želite iznenaditi ukućane s nešto kompliciranijom i ukusnijom verzijom, ovaj složenac od piletine s rižom idealna je prilika. Nećete trebati posebnu tavicu, jer se svi sastojci kuhaju zajedno u jednoj tepsiji, u pećnici.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje kojim ćete premazati posudu za pečenje
- 2 šalice bijele riže, koju ste isprali i ocijedili
- 1 veliki luk, nasjeckan
- 2 šalice pileće juhe, domaće ili kupovne, ali s niskim udjelom soli
- 2 limenke limenke krem ​​juhe od gljiva
- Košer soli
- Svježe mljeveni crni papar
- 4 velika pileća batka sa zabatkom, s kostima i kožom
- 2 žlice otopljenog maslaca
- 2 žličice svježeg timijana
- 1 režanj češnjaka, sitno mljevenog
- 1 žlica svježe nasjeckanog peršina za ukras
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i posudu za pečenje namažite uljem. Dodajte rižu, luk, obje juhe i miješajte dok se ne sjedine. Začinite solju i paprom.
Stavite pileće batke s kožom prema gore u smjesu od riže i premažite ih otopljenim maslacem. Pospite timijanom i češnjakom te začinite solju i paprom.
Pokrijte posudu folijom i pecite 1 sat. Otvorite i pecite još 30 minuta, dok riža ne omekša i piletina ne bude kuhana. Pecite dok piletina ne porumeni.
Prije posluživanja ukrasite peršinom.