Špinat pročišćava krv, jača imunitet i daje vašoj koži prirodan sjaj. Kako biste iskoristili njegove blagodati donosimo vam recept za najlakšu pripremu juhe od špinata
Juha od špinata u pet koraka
Špinat je povrće koje većina ljudi baš i ne voli. Smatraju da ovo zeleno lisnato povrće ima pomalo gorak okus, a i miris im nije baš privlačan. Iako nije vrlo popularno povrće, ima brojne zdravstvene prednosti.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Špinat je bogat klorofilom, proteinima, mineralima željezom, magnezijem, fosforom te brojnim oligoelementima potrebnima za održavanje ravnoteže zdravlja. Nudi ogromne zalihe hranjivih tvari u odnosu na svoju kaloričnu vrijednost.
Odličan je izvor nutrijenata poput vitamina C i E, betakarotena, mangana, cinka i selena, koji brane organizam od brojnih bolesti povezanih s antioksidativnim stresom.
To je posebice važno za zdravlje krvnih žila, koje su sklone upalnim procesima.
Jedna šalica kuhanog špinata sadrži šest puta dnevno preporučenu količinu vitamina K koji je također ključan za zdravlje kostiju.
Slijedite ovih pet koraka kako biste napravili brzu i finu juhu od špinata:
Korak 1: Uzmite 2 šalice lišća špinata i temeljito ih operite. Nasjeckajte ih i stavite sa strane.
Korak 2: Zagrijte malo maslaca u loncu i dodajte mu 1 lovorov list. Dodajte ½ šalice sitno nasjeckanog luka i 2 nasjeckana režnja češnjaka. Pirjajte na srednje jakoj vatri.
Korak 3: Zatim dodajte nasjeckane listove špinata i promiješajte. Začinite s malo soli i papra. Dodajte još ½ šalice mlijeka i 2 šalice vode. Pustite neka zavri.
Korak 4: Isključite vatru i pustite da se ohladi. Smjesu miješajte kuhačom dok ne postigne glatku konzistenciju. Prije miješanja uklonite lovorov list iz smjese.
Korak 5: Ostavite da se još malo krčka i poslužite vruće. Dobar tek!
Uz juhu možete poslužiti kruščić, Mozzarellu ili cherry rajčicu, piše Pink Villa.