Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Juha od češnjaka, mrkve i tikve

Juha od češnjaka, mrkve i tikve

Povrće najprije ispecite u pećnici, a zatim sve dobro usitnite u blenderu. Osim što je zdrava i ukusna, ova juha će svojim mirisom u vašem domu stvoriti pravi jesenski ugođaj

Gusta i kremasta juha od tikve nezaobilazna je jesenska delicija koju možete lako napraviti sami kod kuće. U ovo doba dozrijevaju razne tikve, pa možete koristiti i druge vrste za ovaj recept, poput hokaido tikve.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

juha 00:15

Za ovu juhu trebat će vam jedna butternut tikva, glavica luka, dvije mrkve, tri rajčice i nekoliko češnjeva češnjaka, po želji. Tikvu prepolovite i očistite od sjemenki, a ostalo povrće također očistite i usitnite. Sve stavite na lim i dodajte maslinovo ulje te sol i papar. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite oko 40 minuta. Kad ispečete povrće, meki dio tikve izvadite žlicom i stavite u blender s ostalim povrćem.

Pravi jesenski quiche s mesom
Pravi jesenski quiche s mesom

Dodajte litru tople vode i sve dobro izblendajte dok se smjesa ne ujednači i ne postane kremasta. Ukusnu juhu poslužite odmah, a tanjur ukrasite vrhnjem ili žlicom bučina ulja. Uz ovu ukusnu juhicu odlično idu i krutoni, a možete dodati i začine po želji. Možete je poslužiti i uz šnitu preprečenog kruha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Znojite se po noći? Evo zašto se to događa i kako si pomoći
NEUGODNA POJAVA

Znojite se po noći? Evo zašto se to događa i kako si pomoći

Sasvim je normalno znojiti se tijekom noći. Stalno se znojimo, a dodatak tople posteljine i pidžame to može učiniti vjerojatnijim. Iako se misli da je znojenje u snu veći problem ljeti, ono se događa i zimi