Povrće najprije ispecite u pećnici, a zatim sve dobro usitnite u blenderu. Osim što je zdrava i ukusna, ova juha će svojim mirisom u vašem domu stvoriti pravi jesenski ugođaj
Juha od češnjaka, mrkve i tikve
Gusta i kremasta juha od tikve nezaobilazna je jesenska delicija koju možete lako napraviti sami kod kuće. U ovo doba dozrijevaju razne tikve, pa možete koristiti i druge vrste za ovaj recept, poput hokaido tikve.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Za ovu juhu trebat će vam jedna butternut tikva, glavica luka, dvije mrkve, tri rajčice i nekoliko češnjeva češnjaka, po želji. Tikvu prepolovite i očistite od sjemenki, a ostalo povrće također očistite i usitnite. Sve stavite na lim i dodajte maslinovo ulje te sol i papar. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite oko 40 minuta. Kad ispečete povrće, meki dio tikve izvadite žlicom i stavite u blender s ostalim povrćem.
Dodajte litru tople vode i sve dobro izblendajte dok se smjesa ne ujednači i ne postane kremasta. Ukusnu juhu poslužite odmah, a tanjur ukrasite vrhnjem ili žlicom bučina ulja. Uz ovu ukusnu juhicu odlično idu i krutoni, a možete dodati i začine po želji. Možete je poslužiti i uz šnitu preprečenog kruha.