Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Juha bez kuhanja: Chef Stjepan Vukadin dao nam je recept

Juha bez kuhanja: Chef Stjepan Vukadin dao nam je recept

Gazpacho je tradicionalna španjolska hladna juha, savršena za ljetne dane kada tražite lagani obrok koji će vas osvježiti. Priprema se od svježeg povrća

VIDEO

U gazpacho juhu idu rajčice, paprike, krastavci, luk i češnjak, uz dodatak kockica kruha, maslinovog ulja, octa i začina koji joj daju karakterističan okus.

POGLEDAJTE VIDEO: Tajni sastojak za ukusniju juhu 

Pokretanje videa...

juha 00:15

Postoje razne varijante ovog recepta, ali sve imaju zajedničko to što se ne kuhaju. Upravo zbog toga svi sastojci zadržavaju svoju punu hranjivu vrijednost, čineći gazpacho iznimno bogatim vitaminima i mineralima. Zahvaljujući jednostavnom načinu pripreme, ova ukusna juha odličan je izbor kada ste u stisci s vremenom jer je gotova u samo par minuta. Chef i član MasterChef žirija, Stjepan Vukadin, ima odličan recept. 

Za pripremu juhe bit će vam potrebno 250 g rajčice, 50 g stabljike celera, 1 režanj češnjaka, 30 g paprika, 100 g svježih krastavaca, 40 g kapula, 10 g mente, 1 kruška, 150 g soka od rajčice, burrata, tost ili prepečeni kruh, maslinovo ulje, sol, sok limete. 

Dora je maherka za koktele: Evo kako treba 'smiksati' sastojke
Dora je maherka za koktele: Evo kako treba 'smiksati' sastojke

Povrće prvo operite i narežite na sitnije komade, a od rajčica napravite sok. Sve sastojke (sok od rajčice, krastavce, rajčice, pola kruške, celer, crvenu papriku, ljubičasti luk, malo češnjaka, nekoliko listića mente, sok od pola limete, sol, papar i malo šećera) stavite u blender i izmiksajte ih u hladnu, osvježavajuću juhu.

- Po potrebi možete dodati vode ili sok lubenice. Juha se po želji može procijediti kroz fino sito, ali ja je volim ostaviti malo gušću. Ako želite dodatnu hrskavost, dodajte sitno sjeckanu svježu mrkvu - savjetuje Stjepan.

Bome je vruće: Trebaju vam hladne juhe, a imamo i recepte
Bome je vruće: Trebaju vam hladne juhe, a imamo i recepte

Juhu servirajte uz tost narezan na kockice i tostiran na teflonskoj tavi s maslinovim uljem, soli i mljevenim paprom za aromu. Tostiranim krutonima od tosta dodajte svježu burattinu koja će upotpuniti juhu i pojačati njezinu kremoznost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Kako u nedjelju rade trgovine
DETALJAN POPIS

Kako u nedjelju rade trgovine

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Muškarci otkrili 20 razloga zbog kojih najčešće izbjegavaju seks
NAJGORA ISKUSTVA

Muškarci otkrili 20 razloga zbog kojih najčešće izbjegavaju seks

'Ne mogu podnijeti kad mi guguće kao da sam dijete i zove me 'slatkim nadimcima'. Možda van kreveta to može biti slatko, ali za vrijeme seksa takav govor nije nimalo seksi.'