Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Jeste li ikada jeli svinjsku mast na kruhu? Evo zašto bismo ju svi trebali uvrstiti u jelovnik

Jeste li ikada jeli svinjsku mast na kruhu? Evo zašto bismo ju svi trebali uvrstiti u jelovnik

Monica Reinagel, svjetski poznata nutricionistica, često razbija mitove o hrani i pruža savjete o zdravoj prehrani. Ona naglašava da crna kava, iako je mnogi smatraju lošom i nezdravom, zapravo može imati nekoliko zdravstvenih benefita

Svjetski poznata nutricionistica Monica Reinagel otkriva nekoliko aspekata koji mijenjaju uobičajena mišljenja o svakodnevnim  namirnicama, uključujući crveno meso, svinjsku mast i krumpir. Jedan od benefita ovog tipa prehrane je povećanje dobrog kolesterola u tijelu, što je važno za zdravlje srca.

Također, konzumacija crne kave može pomoći u smanjenju upala u tijelu. Kava je također bogata antioksidansima koji mogu pružiti zaštitu stanica i srca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Jesenski napitci u Kavanaturi 01:34

Crna kava

Reinagel ističe da, pod uvjetom da ne pretjerujete u konzumaciji, nema potrebe izbaciti crnu kavu iz dnevnog plana prehrane. To znači da umjerena konzumacija crne kave može biti dio zdravog načina prehrane.

Salma Hayek u svoj sok stavlja kurkumu - isprobajte recept
Salma Hayek u svoj sok stavlja kurkumu - isprobajte recept

Važno je naglasiti da je umjerenost ključna, jer pretjerana konzumacija kofeina može imati negativne posljedice na zdravlje, poput povećanog rizika od nesanice, ubrzanog srčanog ritma ili anksioznosti.

Crveno meso

Reinagel naglašava da crveno meso zapravo može biti nutritivno vrlo snažno i korisno za zdravlje srca. Ono je odličan izvor proteina, željeza, vitamina B skupine, cinka i drugih nutrijenata.

storyeditor/2023-04-25/192052833_l_normal_none.jpg

Također, crveno meso sadrži mononezasićene masnoće, slične onima u maslinovom ulju, pa se preporučuje njegova konzumacija, ali naravno - u umjerenim količinama.

Svinjska mast

Istraživanja su pokazala da svinjska mast ima manje zasićenih masti od maslaca, više mononezasićenih masti i veći udio omega-3 masnih kiselina.

Zbog toplog vremena već ima šparoga, evo kako ih je najbolje pripremati, ali i koje odabrati
Zbog toplog vremena već ima šparoga, evo kako ih je najbolje pripremati, ali i koje odabrati

Reinagel savjetuje da i dalje maslinovo ulje ostane primarni izvor masti, ali ne vidi ništa loše u tome da svinjska mast bude druga na listi. Svinjska mast također sadrži vitamine B i minerale.

Krumpir

Nutricionisti preporučuju povećanje unosa kalija ako smanjujete unos soli. Jedan od najboljih izvora kalija je krumpir, zajedno s drugim svježim voćem, povrćem i cjelovitim žitaricama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 21
Blagdanska tradicija: Evo što je Badnjak i zašto tada kitimo bor
OBIČAJI U SVIJETU I HRVATSKOJ

Blagdanska tradicija: Evo što je Badnjak i zašto tada kitimo bor

Badnjakom se nazivao veliki panj ili pak velika zelena grana, koju se obično prislanjalo uza zid, bilo s vanjske, bilo s unutarnje strane doma. Kad bi otac obitelji unosio badnjak, čestitao bi svim ukućanima
Spremate li puricu pogrešno?
SUPER TRIK

Spremate li puricu pogrešno?

Jedna greška može dovesti do suhog, bezukusnog ili, što je još gore, nedovoljno pečenog mesa. Provjerite savjete majstorice kuhinje i pripremite adventski ručak kojemu će se svi diviti