Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Jesensko uređenje doma: Hit su 'tihi luksuz', boja mahovine...

Jesensko uređenje doma: Hit su 'tihi luksuz', boja mahovine...
4

Ako planirate urediti dom u jesenskom stilu, znajte da se tkani rustikalni tepisi savršeno uklapaju u ovu estetiku, pogotovo jer donose prirodan i ugodan osjećaj pod nogama

VIDEO

Jesen svojim dolaskom nekako unosi toplinu i udobnost u naše domove, a dekoracija u toplim bojama idealna je za stvaranje ugodne atmosfere. Ključne nijanse koje će biti hit ove jeseni su narančaste, zlatne, smeđe i crvene.

Osvježite izgled doma: Drveni paneli su trajni, štite od buke...
Osvježite izgled doma: Drveni paneli su trajni, štite od buke...

Ako planirate urediti dom u jesenskom stilu, znajte da se tkani rustikalni tepisi savršeno uklapaju u ovu estetiku, pogotovo jer donose prirodan i ugodan osjećaj pod nogama. Ovi tepisi, napravljeni od prirodnih materijala poput vune ili jute, dodaju teksturu i dubinu prostoru. Kombinirajte ih s mekim jastucima i prekrivačima u sličnim tonovima kako bi se stvorio topao i privlačan ambijent u dnevnom boravku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Wespa spaces cooworking prostor za najam ureda 05:07

Oker nijanse i boje mahovine te prirodni materijali poput drvenih greda i teksturiranih popločanih podova vrlo su poželjni ove sezone.

Što se tiče namještaja, onaj samostojeći idealan je za stvaranje novog izgleda, bilo da se radi o otoku na kotačima ili vintage kupaonskom umivaoniku. Sobe ukrasite dodacima nedovršenog izgleda, kao što su prošarane vaze, neobično oblikovanim porculanskim posuđem i ostarjelom galanterijom. A ako ste ljubitelj uzoraka, odlučite se za tkanine s motivima flore - poput paprati ili šumske loze.

Ove jeseni vraća se i namještaj uglađenih linija i zaobljenih oblika. Smeđa, narančasta i senf žuta boja namještaja iznimno su popularne, uz prirodne materijale poput kože i sirovih tekstura. Poželjni su i komadi ukrašeni trskom ili starim metalnim okvirima.

Razmislite o policama, pregradama u zidu ili pregradama u obliku luka. Dakle, ako planirate renovirati kuhinju ili kupaonicu i želite dodati malo estetske privlačnosti prostoru, a opet želite da sve bude praktično, uvrstite ovu zabavnu arhitektonsku značajku.

Uređujete stan? Izbjegavajte jarke boje u kuhinji i svjetlo na vrhu kuhinjskih ormarića...
Uređujete stan? Izbjegavajte jarke boje u kuhinji i svjetlo na vrhu kuhinjskih ormarića...

Ukrašavanje zidova uzorcima trenutačno je najtoplija ideja uređenja u svijetu interijera. Upotrijebite pametne kombinacije otisaka - na zidovima, podovima, namještaju ili na stropu - za postizanje dojmljive sheme.

Što više, to bolje jer ovaj je trend idealan ako ste maksimalist i ne bježite od sukobljenih uzoraka i odvažnog šarenila.

Tihi luksuz daje prednost minimalizmu i neutralnosti u odnosu na vibrantne i kričave detalje s istaknutim imenom brendova. Naime, u današnjem brzom, konzumerističkom svijetu, koncept tihog luksuza postaje sve privlačniji.

Ovaj pristup dizajnu interijera karakterizira fokus na kvalitetne materijale i stvaranje ugodnog prostora. Pri uređenju doma svakako dajte prednost funkcionalnosti i udobnosti jer udobnost je od velike važnosti kad je riječ o “tihom luksuzu”. Investirajte u visokokvalitetan i udoban namještaj na kojem ćete zaista moći odmoriti se i uživati. To može uključivati plišane stolce, udobne pokrivače i funkcionalne sofe. Dodatno, uključite taktilne materijale poput baršunaste presvlake i jastuka od kašmira kako biste stvorili dodatan ugođaj.

Evo što trebate napraviti u vrtu da bi biljke pripremili za jesen
Evo što trebate napraviti u vrtu da bi biljke pripremili za jesen

Ulazna vrata ukrasite jesenjim vijencima od suhog lišća, češera, žira i bobica za dobrodošlicu gostima. Ako imate kamin, možete ga ukrasiti vijencem od suhog cvijeća za prirodan i rustikalan izgled. Ovako postavljeni vijenci stvaraju ugodnu atmosferu i naglašavaju ljepotu prirode u ovom čarobnom godišnjem dobu. Osvijetlite terasu ili dvorište lampionima za ugodnu i romantičnu atmosferu za večernje trenutke u svom domu ili dvorištu.

Postavite ih na kućni prag, prozorsku dasku ili kao središnji dio stola. Kombinacija tradicionalnih lampiona i jesenskih elemenata iz prirode unosi šarmantnu notu i čini svaki prostor toplijim i ugodnijim.

Da biste cijeli jesenski doživljaj u domu zaokružili i dali mu ugodan miris, postavite mirisne svijeće toplih tonova u svim sobama. Odaberite svijeće s mirisom cimeta, vanilije, bundeve ili jabuke, koje dočaravaju duh jeseni. Stavite ih u elegantne staklene posude ili na drvene podmetače, dodajte i suho lišće za dodatni estetski efekt. Kombinacija prigušenog svjetla svijeća i njihova ugodnog mirisa pretvorit će svaki prostor u oazu mira, idealnu za opuštanje.

Dodatno, u kuhinju ili dnevni boravak možete postaviti ukrasne košare od šiba ili jute punjene bundevama, češerima i jabukama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO