Bundeva je bogata vlaknima i mineralima, a ima malo kalorija, cimet smanjuje apetit, zbog svinjetine ste dugo siti, a japanska jabuka ubrzava vaš metabolizam
Jesenske namirnice koje 'tope' suvišne kile: Bundeve, cimet...
Ako razmišljate o dijeti jesen je idealno vrijeme za vas. U tom razdoblje možete pronaći bezbroj zdravih namirnica, voća, povrća i začina bogatih vitaminima i mineralima. Iako je nezaobilazni dio Noći vještica, bundeva je zbog visoke koncentracije vlakana, minerala, vitamina, betakarotena i malog broja kalorija tek 33 na 100 grama, savršena za sve koji žele smršaviti. Možete napraviti juhu od bundeve, pogaču pa i rižoto.
Cimet smanjuje apetit
Nastojite ovaj čudesan začin začin dodati svakom obroku. Jednako dobro paše i slanim i slatkim jelima, a dolazi u dva oblika, kao štapić i mljeveni. Cimet je bogat vlaknima, kalcijem i željezom zbog čega je savršeni prirodni lijek koji smanjuje apetit i ubrzava metabolizam.
Svinjetina zasićuje
Ova vrsta mesa je bogata bjelančevinama zbog koje duže ostajete siti, a jedna šnicla od 100 grama sadrži 291 kaloriju. Najbolje način pripreme je kuhanje, a svakako izbjegavajte pečenje i paniranje.
Japanska jabuka - izvor joda
Japanska jabuka odličan je izvor joda koji je neophodan za zdravi rad štitnjače. Osim toga, ubrzava metabolizam zbog čega je idealna za sve koje nastoje smršavjeti. Kora obiluje prehrambenim vlaknima, karotenoidima, vitaminom C i fenolnim spojevima. A 100 grama japanske jabuke sadrži 77 kalorija. Isprobajte je u kombinaciji sa salatama, a možete praviti kruh ili pitu.