Probajte napraviti ovaj pileći gulaš i nećete požaliti. Malo promjene u dobrom starom receptu odgovara svakom nepcu. Slatki batat i začini poput čilija i đumbira će vam dati dodatnu energiju
NEUOBIČAJENI OKUSI
Jesenska večera: Začinjeni pileći gulaš sa špinatom i batatom
Sastojci
- 3 batata, narezana na kockice
- 190 g špinata
- jušna žlica suncokretovog ulja
- 8 pilećih zabatka, bez kože i kostiju
- 500 ml pilećeg temeljca
Za začinsku pastu:
- 2 glavice luka, nasjeckane
- 1 crveni čili, nasjeckan
- čajna žličica paprike
- komad đumbira veličine palca, nariban
- 400 g rajčice iz konzerve
Za serviranje:
- sjemenke bundeve, prepečene
- 4 naan kruha, zagrijana
Priprema:
- Batat stavite u veliki, duboki lonac na jaku vatru. Prelijte kipućom vodom i kuhajte 10 minuta.
- U međuvremenu, sve sastojke za pastu stavite u procesor za hranu i miksajte dok se sastojci ne pretvore u pastu. Ostavite sa strane.
- Stavite špinat u veliko cjedilo u sudoper i prelijte ga batatom i vrućom vodom kako bi se krumpir ocijedio, a špinat uvene. Ostavite da se suši na pari.
- Vratite lonac na vatru (ne morate ga prati), zatim dodajte ulje i začinsku pastu. Pržite pastu oko 5 minuta dok se ne zgusne, a zatim dodajte piletinu. Pržite 8-10 minuta dok piletina ne počne dobivati ​​boju.
- Preliti temeljcem, prokuhati i ostaviti da se krčka 10 minuta uz povremeno miješanje.
- Provjerite je li piletina kuhana tako što ćete zarezati jedno od bedra i provjeriti je li bijela bez znakova ružičaste boje. Začinite crnim paprom, pa dodajte batat. Ostavite da se krčka još 5 minuta.
- U međuvremenu grubo nasjeckajte špinat i dodajte ga varivu.
- U ovom trenutku možete ostaviti gulaš da se ohladi i zamrzne do 3 mjeseca, ako želite.
- Prilikom serviranja pospite gulaš sjemenkama bundeve te poslužite sa toplim naan kruhom sa strane.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku