Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Jelo koje 'grije dušu': Najfiniji mađarski gulaš sa začinima

Jelo koje 'grije dušu': Najfiniji mađarski gulaš sa začinima

Istina je da se gulaš priprema nešto dulje, ali pozitivno je što će vam se kroz dom cijelo vrijeme širiti divni mirisi. Isprobajte recept za ovaj gulaš i oduševite nepce

broj osoba: 6

priprema: 75 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

meso 00:51

Sastojci:

1,5 kg junetine (but, vrat, plećka), 70 dag luka, 2 mrkve, 3 češnja češnjaka, lovorov list po želji, žlica pirea od rajčice, ulje, sol, papar, suhi začini

Recepti za krafne i trik naših baka kako da ne upiju masnoću
Recepti za krafne i trik naših baka kako da ne upiju masnoću

Priprema:

Meso narežite na kockice i marinirajte s uljem, soli, paprom i suhim začinima. Dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku sat vremena. Luk narežite i popržite te dodajte meso pa neka se desetak minuta pirja na jako laganoj vatri. Nakon 10 minuta promiješajte i ostavite da se krčka 30 minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno miješanje. Dodajte mrkvu, češnjak i lovorov list. Povremeno promiješajte. Nakon još 30 minuta vrijeme je za prvo dolijevanje vode, ali samo 400 ml. Dodajte i jednu žlicu pirea od rajčica i ostavite još 45 minuta na laganoj vatri. Dodajte vode po želji, ovisno o tome volite li gušće ili rjeđe jelo i začinite pa još malo krčkajte. Dobar tek!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2