Ovaj recept za juhu od rajčice vrlo je jednostavan, a okus je okrjepljujući. Okus i samu teksturu će poboljšati dodatak mrkve i slatke crvene paprike. Dobar tek!
Jednostavno, fino i zdravo: Isprobajte ovu juhu od rajčice
Jedna od najboljih stvari kada radite juhu je da možete napraviti toliko jednostavnu i finu juhu sa samo nekoliko sastojaka, a mi smo za vas pronašli upravo jedan takav recept. U pitanju je juha od rajčice, koju ponekad može biti teško napraviti zbog rajčica koje izvan sezone baš i nisu toliko aromatične.
POGLEDAJTE VIDEO: Sastojak koji čini juhu puno ukusnijom
Pokretanje videa...
Srećom, i za to postoji rješenje. Kako biste unijeli malo više prirodne slatkoće u recept trebate ubaciti mrkvu i slatku crvenu papriku. Ova juha idealna je za hladne jesenske dane jer će vas fino ugrijati, a uz to i napuniti.
Juha od rajčice, crvene paprike i mrkve
Za 4 osobe
Sastojci
4 velike crvene rajčice
⅓ šalice maslinovog ulja, plus dodatak za podlijevanje
1 luk
2 češnja češnjaka, tanko narezana
2 žličice soli
2 velike mrkve ili 8 malih, oguljene i sitno nasjeckane
155 g nasjeckane slatke paprike
790 ml laganog pilećeg temeljca ili vode
½ bosiljka, plus dodatni listići, za ukrašavanje
28 grama maslaca
Recept
Izrežite rajčicu na pola, lagano istisnite sjeme i bacite ga. Nasjeckajte ju i stavite sa strane.
Dodajte maslinovo ulje u veliki lonac i pirjajte luk i češnjak sa žličicom soli 10 do 12 minuta dok ne omekšaju. Zatim dodajte mrkvu, papriku i rajčicu.
Pirjajte najmanje 10 minuta prije dodavanja temeljca i bosiljka, a zatim prokuhajte. Kuhajte oko 15 minuta dok mrkva i paprika ne omekšaju. Uklonite bosiljak, a zatim to sve prebacite u blender i miskajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte maslac i preostalo maslinovo ulje dok stroj još radi. Provjerite začine i dodajte još soli ako je potrebno.
Ako je smjesa kao krema, tj. gusta, onda dodajte malo vode. Vratite na laganu vatru i još malo prokuhajte. Poslužite vruće, ukrasite listićima bosiljka i kapljicom maslinovog ulja, piše Mind Body Green.