Ako volite poslastice s maslacem od kikirikija, svidjet će vam se ovaj recept. Samo četiri sastojka i brza priprema čini ovu slasticu idealnom za sve prilike
Jednostavni fudge s maslacem od kikirikija i crnom čokoladom
Fudge je vrsta poslastice - nešto između bombona, karamele i kolača - koji se radi miješanjem šećera, maslaca i mlijeka, zagrijavanjem, a zatim tučenjem smjese dok se hladi kako bi se dobila glatka i kremasta konzistencija.
POGLEDAJTE VIDEO: Čokoladna torta
Pokretanje videa...
Po teksturi, ovaj kristalni slatkiš nalazi se između glazure od fondanta i tvrdih karamela. Voće, orasi, čokolada, karamela, bomboni, slatkiši i drugi okusi ponekad se dodaju unutra ili na vrh fudgea.
Sastojci:
Baza:
4 žlice otopljenog kokosovog ulja
4 žlice maslaca od kikirikija
1 žlica mini kapljica od crne čokolade
Topping:
50 grama crne čokolade za kuhanje sa 70 posto kakaa
1/2 žlice kokosovog ulja
Priprema:
Baza:
Umutite kokosovo ulje i maslac od kikirikija dok smjesa ne postane glatka.
Žlicom stavite smjesu u silikonski kalup s 12 mjesta (može biti posuda za led ili silikonski kalup za mini muffine), posipajući stavljenu smjesu u kalup s komadićima čokolade.
Stavite u zamrzivač na 15 minuta dok se čokolada ne stegne.
Topping:
Otopite čokoladu za kuhanje i kokosovo ulje, dobro promiješajte. Žlicom stavite otopljenu čokoladu na smjesu maslaca od kikirikija koju ste netom izvukli iz zamrzivača.
Vratite u zamrzivač na 10 minuta dok se ne stegne. Izvaditi fudge iz pladnja.
Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 tjedna, piše Healthy Mummy