Ova jesenska delicija može poslužiti ne samo kao usputni obrok, već su dobre i dan kasnije. Pogačice su mekane i hrskave izvana, a okus možete dozirati - ako volite čvarke stavite ih više
Jednostavan recept za ljubitelje peciva: Pogačice sa čvarcima
Ova jednostavna peciva odlično idu uz mlijeko ili jogurt te ih je lako napraviti, pošto zahtijevaju samo izradu tijesta.
POGLEDAJTE VIDEO: 'Mama zna' popularna je kuharica Suzy Josipović Redžepagić
Pokretanje videa...
Od sastojaka vam osim pola kile mljevenih čvaraka trebaju i sastojci za tijesto:
- kila brašna za dizano tijesto
- 3,5 dcl mlijeka
- svježi kvasac
- 1 dcl ulja
- žlica šećera
- 1-2 žlice soli
Zamijesite tijesto i pustite da se diže 20 minuta. Nakon toga ga razvaljajte te poslažite čvarke. Potom presavinite i opet stavite čvarke. Opet razvaljajte i stavite čvarke te taj postupak ponavljajte dok ne potrošite čvarke ili smatrate da ih je dosta. Što više tijesto valjamo i slažemo, to će biti lisnatije kad se ispeče.
Stavite u namašćeni protvan i premažite žumanjkom.
Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.