Rolada od bundeve jednostavan je kolač koji se sastoji od biskvita nadjevenog kremom od sira, a zahvaljujući profinjenom izgledu osim kolača za svaki dan, može se poslužiti i za svečani objed
Jednostavan kolač za svečane prilike: Fina rolada od bundeve
Bundeva kao sastojak biskvitnog tijesta kraljica je jesenskih slastica i svojom raskoši može obogatiti svako jelo, no u ovoj roladi punjenoj ukusnim krem sirom, zaista će zaokružiti rapsodiju jesenskih aroma. Iako djeluje kao komplicirani recept, zapravo je vrlo jednostavan i mogu ga uspješno dovršiti domaćice bez ikakvog iskustva, piše Gimmesomeoven.
POGLEDAJTE VIDEO: Top za ispucavanje bundeva
Pokretanje videa...
Sastojci za biskvit od bundeve:
3/4 šalice višenamjenskog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
2 žličice začina za pitu od bundeve
1/4 žličice soli
3 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica granuliranog šećera
2/3 šalice pirea od bundeve
po želji: šećer u prahu (za posipati na kraju!)
Sastojci za nadjev od krem ​​sira:
250 gr krem ​​sira, sobne temperature
1 šalica šećera u prahu, prosijanog
6 žlica maslaca, omekšalog
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijevih. Obložite tepsiju dimenzija 40 x25 cm papirom za pečenje. Ostavite dio papira da viri preko rubova. Ako želite da se pergament lakše zalijepi za dno posude, poškropite malo vode po tepsiji i zatim pritisnite papir za pečenje na nju. Također možete lagano nasprejati papir uljem, iako to nije potrebno.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, začine za pitu od bundeve i sol u velikoj posudi za miješanje dok se sve ne sjedini. U zasebnoj zdjeli pjenasto miksajte jaja i šećer oko jedne minute dok smjesa ne postane gusta. Dodajte vaniliju i pire od bundeve i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte mješavinu brašna.
Ravnomjerno rasporedite tijesto u pripremljenu posudu. Pecite 13 do 15 minuta. Pažljivo podignite papir za pečenje i stavite biskvit na ravnu površinu, a zatim polako rukama zajedno s papirom zarolajte kolač. Prebacite roladu na rešetku i ohladite dok ne dosegne sobnu temperaturu.
Dok se kolač hladi, napravite nadjev od sira tako što ćete pomiješati sir, šećer, maslac i vaniliju. Ako vam se smjesa čini previše rijetkom, dodajte još šećera u prahu, a ako je smjesa pregusta, dodajte žličicu do dvije obične vode. Prilikom rolanja nadjev mora zadržati konzistenciju.
Nakon što kolač postigne sobnu temperaturu, premjestite roladu na ravnu površinu i pažljivo je izravnajte. Smjesu krem ​​sira ravnomjerno rasporedite po kolaču, ostavljajući rubove. Zatim pažljivo ponovno zarolajte kolač, nježno skidajući papir za pečenje dok ga potpuno ne uklonite.
Čvrsto zamotajte roladu od bundeve u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat. Potom izvadite roladu i uklonite foliju te kolač premjestite na posudu za posluživanje. Roladu sa svih strana lagano pospite šećerom u prahu po želji, a zatim narežite i poslužite.
Ako vam ostane, roladu od bundeve samo ponovno zamotajte u plastičnu foliju i čuvajte u hladnjaku do pet dana, ili zamrznite do 3 mjeseca.