Otvarač za konzerve često je zanemaren predmet koji se i ne čisti baš toliko često, čast izuzetcima. No prema nedavnim studijama to je jedan od najprljavijih predmeta u kuhinji
Jedan od najprljavijih predmeta u kuhinji: Evo kako temeljito očistiti otvarač za konzerve
Kada ste zadnji put očistili otvarač za konzerve? Prema studiji Sveučilišta Rochester otvarač za konzerve je jedan od najprljavijih predmeta u vašoj kuhinji. Otvarač je plodno tlo za bakterije poput salmonele i E. coli. Ovi koraci pomoći će vam da dubinski očistite otvarač konzervi kako biste se riješili bakterija, piše Real Simple.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Treba vam:
Deterdžent za pranje posuđa
Izbjeljivač
Papirnati ručnici
Mineralno ulje
Pratite ove korake:
Nakon svake upotrebe temeljito operite otvarač za konzerve vrućom vodom i sapunom. Osušite što temeljitije ručnikom kako biste spriječili hrđu. Zatim ga ostavite da se potpuno osuši na zraku prije nego što ga vratite u ladicu.
Ako želite dubinski očistiti i dezinficirati otvarač za limenke, preskočite sapun. Kombinirajte žlicu izbjeljivača s posudom vruće vode. Smjesu poprskajte po cijelom otvaraču i ostavite neka malo odstoji. Obrišite, a zatim isperite i temeljito osušite.
Kad se otvarač konzervi potpuno osuši, stavite malo mineralnog ulja na krpu ili papirnati ubrus i podmažite zupčanike i kotače kako biste spriječili hrđu.