Drvene su kuhače jedan od omiljenih kulinarskih alata, no većina ljudi predugo koristi istu prije nego je baci i nabavi novu. TikTokerica je otkrila svoj test kojim na vidjelo izvlači skrivenu prljavštinu iz nje
Je li vrijeme da bacite kuhaču? Test će otkriti koliko je prljava
Nakon pripreme jela, većina će ljudi dobro izribati svoju drvenu kuhaču s deterdžentom za suđe te spužvicom (pranje drvenih kuhača u perilici se nipošto ne preporučuje jer se tako brzo uništavaju) - no to nije jamstvo da je ona doista čista, osobito ako predugo koristite jednu te istu.
POGLEDAJTE VIDEO: Bez zadaha nakon luka
Pokretanje videa...
Britanska studentica s nadimkom miss.clean.with.me na video platformi TikTok otkrila je test koji će vam nedvojbeno reći je li došlo vrijeme da zamijenite svoju staru kuhaču novom.
Uz pomoć kipuće vode pokazala je koliko se prljavštine 'zalijepi' za kuhaču a da to oku nije vidljivo. Mnogima se to zgadilo, piše Daily Mail.
Stavila je opranu drvenu kuhaču u staklenu čašu koju je potom napunila vrelom vodom. Ostavila ju je neko vrijeme da tako stoji u čaši, a kad se vratila otkrila je kako je voda sada mutna i žuta, s brojnim komadićima prljavštine koji plivaju.
Uz svoj video isječak koji je pregledan preko 15 milijuna puta je napisala: 'nisam bila spremna na ovo' stavljajući emotikona koji povraća uz to.
Nakon eksperimenta svoju je drvenu kuhaču bacila te nabavila novu, a i drugima savjetuje isto.
Ljudi su ostali zatečeni odvratnim rezultatima videozapisa, a mnogi su priznali da su bili zabrinuti otkriti što se skriva na njihovim vlastitim žlicama.
Među komentarima je pisalo: 'Neću to napraviti na svojim godinama starim drvenim kuhačama. Ne želim znati. To jača moj imunološki sustav. '
Drugi je komentirao: 'Drvene kuhače sadrže najviše bakterija i plijesni. Jedan su od najporoznijih materijala! '.
Dok je treći rekao: 'Ne želim razmišljati o bakinim kuhačama starim preko 30 godina'.
Među njima se našao i TikToker koji tvrdi da je zdravstveni inspektor te da se u profesionalnim kuhinjama ne drži drveni pribor zbog toga što ih je teško pravilno i potpuno očistiti.