Zašto ne biste napravili promjenu i umjesto običnih pripremili japanske pahuljaste palačinke? Lagano se pripremaju, a drugačije izgledaju i mogu se kombinirati s pekmezom, voćem...
Japanske pahuljaste palačinke
Sastojci (za 4 osobe):
- 2 žutanjka
- 1/4 šalice šećera
- 1/2 šalice mlijeka
- 3/4 šalice mješavine za palačinke
- 4 bjelanjka
Za posluživanje: maslac, slatki sirup ili pekmez, razne bobice (kupine, maline, jagode i slično)
Za pripremu će vam trebati okrugli metalni kalupi.
Priprema:
Izmiješajte s mikserom žumanjke, šećer, mlijeko i mješavinu za palačinke u velikoj posudi sve dok smjesa ne postane kompaktna i ne nestanu grudice. 2. U drugoj posudi s mikserom istucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pažljivo umiješajte snijeg u smjesu za palačinke i pazite da se snijeg ne rastopi.
Namastite dva metalna kalupa i stavite na tavu te namjestite plamenik na najmanju vatru. Napunite otprilike 3/4 kalupa s mješavinom, pokrijte tavu s poklopcem i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 10-ak minuta, sve dok se sredina palačinki ne bude skoro pa gotova.
Sa špatulom lagano odvojite dno palačinki od tave i oprezno ih preokrenite. Kuhajte još 5 minuta te ih poslužite s maslacem, slatkim sirupom ili pekmezom te šumskim voćem ili nekom vrstom bobica.