Kako bi vam bilo praktičnije rukovati nožem stavite ga u kriglu ili usku i dugačku tešku čašu ili vazu. Prije rezanja beze kora nož namastite maslacem koji, prema potrebi, prethodno možete ugrijati u mikrovalnoj
SLATKE TAJNE
Izrežite torte i kolače kao profi: Ovi savjeti će vam biti korisni
Kako biste precizno narezali kolač ili tortu bogato prelivenu čokoladnom glazurom prije nego što se ohladi nožem naznačite linije. Nakon hlađenja lako ćete je narezati oštrim nožem koji nakon svakog poteza umočite u vruću vodu.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Trikovi vrhunskih slastičara
- Kondenzirano mlijeko Gusto i slatko mlijeko kod kuće napravite tako da pomiješate 250 g šećera u prahu, četiri velike žlice otopljenog maslaca i 250 g mlijeka u prahu. Sastojke stavite u blender pa dodajte 250 ml vruće vode. Miksajte dok ne dobijete gušću smjesu. Koristite za kolače i torte.
- Glukoza Glukozni sirup koristi se za sjajne glazure, a fruktoza za izradu domaćeg fondanta. Kupiti se mogu u ljekarnama i prodavaonicama zdrave hrane.
- Čvrsti snijeg Bjelanjcima dodajte malo gustina i limuna kako bi snijeg dulje ostao čvrst. Dodate li i prstohvat soli, skratit ćete miksanje.
- Stanje jaja: U lončić ulijte hladnu vodu pa dodajte žlicu soli. Lagano položite jaja. Potonu li na dno, jaja su svježa, ali ako ostanu ‘plivati’ na površini, sigurnije ih je baciti.
- Bijela glazura Prilikom pripreme kolača i torti s ukrasnom šećernom glazurom vodu zamijenite mlijekom. Tako će biti izrazito bijele boje.
- Glatko tijesto: Neće se lijepiti za metlice miksera ako ih prethodno namažete uljem. Za mirisnu aromu koristite kokosovu mast.
- Lijepa boja: Kako bi biskvit imao lijepu žutu boju, možete zamijeniti jedan dio brašna s pudingom od vanilije ili dodati kurkume. Budući da je gorkasta, nemojte pretjerati.
- Margarin: Ako niste na vrijeme izvadili maslac ili margarin iz hladnjaka - možete ga naribati pa koristiti za pripremu slastica. Omekšati ga možete i u mikrovalnoj pećnici. Kako bi bio pjenastiji, prije miksanja ga posipajte s malo brašna. Bit će osobito efektan s nekoliko kapi jestive boje.
- Ukrasi: Umjesto slastičarske vrećice može poslužiti i obična plastična za zamrzavanje. Odrežite komadić ruba pa umetnite nastavak za ukrašavanje i istiskujte kremu.
- Spas za šlag: Ako ste predugo tukli slatko vrhnje, ulijte malo hladnog mlijeka i ponovite postupak.
- Kava ili rum: Torta će dulje trajati ako u kremu dodate hladne kave, ruma ili nekog drugog alkohola prema želji.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku