U knjizi 'Znanost kuhanja' dr. Stuart Farrimond odgovara na više od 160 kulinarskih dvojbi i pitanja. 'Trebamo li meso soliti unaprijed ili netom prije pripreme?', 'Zašto je kuhana hrana tako ukusna?'
Iznenadite ukućane: Knjiga koja će vas naučiti sve što trebate za pripremu čudesa u kuhinji
Informacije o pravilno pripremljenoj hrani dolaze iz najrazličitijih izvora pa je katkad nemoguće utvrditi što je mit, a što istina. Priručnik dr. Stuarda Farrimonda "Znanost kuhanja - sve što trebate znati da ovladate umijećem kuhanja" otklanja takve dvojbe jer je utemeljen na najnovijim znanstvenim podacima i omogućuje istinsko razumijevanje kulinarskih procesa i postupaka.
POGLEDAJTE VIDEO:
Tako Školska knjiga prezentira knjigu koju su preveli Vjera Lopac, Vjekoslav Čulo, Sanja Gjenero i Dario Hrupec. U knjizi "Znanost kuhanja" dr. Stuart Farrimond odgovara na više od 160 kulinarskih dvojbi i pitanja.
"Trebamo li meso soliti unaprijed ili netom prije pripreme?", "Zašto je kuhana hrana tako ukusna?", "Kako prepoznati svježu ribu", "Je li češnjak bolje zgnječiti ili nasjeckati"..., samo su neki od primjera koji su u ovoj knjizi dobili odgovore.
- Pokazujem da zahvaljujući znanosti možemo cijeniti čudesa koja svakodnevno viđamo u kuhinji. S pomoću mikroskopa možemo vidjeti kako pjenjača žućkastu sluz bjelanjka pretvara u snježnobijelu vunastu meringu. A uz malo kemije saznajemo zašto se odrezak koji je ostavljen da cvrči na vrućem roštilju iz bljutava i žilava komada mesa pretvara u poželjnu mesnu poslasticu - prokomentirao je autor.