Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Izbjegnite šišanje i bojenje kose prije godišnjeg, oštetit će se

Izbjegnite šišanje i bojenje kose prije godišnjeg, oštetit će se
3

Ako planirate odlazak na more i želite zablistati s novom bojom za kosu, najbolje je da zaboravite na to. Nova boja ljetne uvjete neće izdržati, a svježe ošišana kosa može nanovo popucati

VIDEO

Niz je razloga zašto nema smisla ili čak škodi kosi kraćenje vrhova i bojanje prije odlaska na more. Višednevni boravak na suncu omogućava nam da uživamo u preplanuloj koži, no kosu može dubinski isušiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Frizerski salon Brajo 01:02

Izloženost suncu i soli

Ultraljubičaste (UV) zrake sunca mogu biti vrlo štetne za kosu, posebno ako je svježe obojana ili šišana. Obojena kosa je često poroznija i osjetljivija na UV zrake, što može rezultirati bržim izbljeđivanjem boje i oštećenjem strukture vlasi. Isto tako, boja vam neće ostati onakva kakva je bila kad ste izašli iz salona.

Sexy woman in bikini relaxing on Red beach in Santorini, Greece. Girl enjoying sea and mountain landscape

Sol u morskoj vodi dodatno isušuje kosu i može uzrokovati njezino pucanje. Svježe obojana ili šišana kosa je osjetljivija i sklonija oštećenjima od soli, što može rezultirati suhoćom, lomljenjem i gubitkom sjaja.

Kemikalije i klor uništavaju protein u lasima

Boje za kosu sadrže kemikalije koje mogu oslabiti strukturu kose. Kombinacija tih kemikalija s morskom soli i UV zrakama može dodatno oštetiti kosu.

10 frizura za vruće ljetne dane
10 frizura za vruće ljetne dane

Ako planirate ići na bazene tijekom odmora, klor u vodi može reagirati s kemikalijama iz boje za kosu, uzrokujući promjenu boje i dodatno oštećenje kose.

Dužu kosu možete zavezati

Šišanje neposredno prije odlaska na more može rezultirati frizurom koja će brzo izgubiti oblik zbog izloženosti vlazi, soli i vjetru. Također, kraća kosa može biti teža za održavanje na moru.

Woman relaxing in swimming pool

Svježe obojana kosa zahtijeva posebnu njegu i proizvode kako bi boja ostala postojana. Na odmoru je teže osigurati potrebne uvjete i proizvode za njegu, što može rezultirati brzim izbljeđivanjem boje.

Bizaran staromodni lijek za prhut: Kažu da stvarno radi
Bizaran staromodni lijek za prhut: Kažu da stvarno radi

Dužu kosu uvijek možete zavezati u neurednu punđu, koja je mnogima omiljena ljetna frizura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'
PROMIJENILA TIJELO

'Milijarder je platio tisuće eura da me pretvori u svoju ženu iz snova, a onda je - nestao'

Upoznala je gospodina X četiri godine ranije, nakon što joj je poslao e-mail u kojem je rekao da je želi rezervirati na sat vremena. Iako više nisu u kontaktu, jako mu je zahvalna