Bitno je smjesu mijesiti sve dok ona ne postane glatka pa je ostavite prekrivenu da se diže sat vremena. Tijesto izvadite, oblikujte kruh pa prebacite na lim na koji ste prosuli brašno
Isprobajte recept za fini seljački kruh koji će se topiti u ustima
Nekada davno kruh se nije s rezao već trgao rukama. Bio je vrlo cijenjen jer su ga ljudi smatrali darom Božjim i grijeh je bilo bacati ga. Pokloniti nekome komad kruha smatralo se odrazom gostoljubivosti, prijateljstva i ljubavi. Napravite i vi fini domaći kruh pa njime počastite drage ljude.
POGLEDAJTE VIDEO: Fini kruh bake Marije
Pokretanje videa...
Recept za seljački kruh
Kako biste napravili seljački kruh, pomiješajte u zdjeli 300 g glatkog bijelog brašna, 300 g crnog brašna, žlicu šećera i 2 žličice soli. Tome dodajte jedan suhi kvasac i 400 ml mlake vode.
Mijesite dok smjesa ne postane glatka pa ga ostavite prekrivenog da se diže sat vremena. Tijesto izvadite, oblikujte kruh pa prebacite na lim na koji ste prosuli brašno.
Neka se tamo diže još sat vremena pa ga premažite vodom i pecite 15 minuta na 220 pa 40 minuta na 200 stupnjeva.