Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Isprobajte recept za fini desert koji nazivaju i Titovom tortom

Isprobajte recept za fini desert koji nazivaju i Titovom tortom

Ovaj kolač neki ne nazivaju kolačem, već Titovom tortom. Radi se o finom desertu bogatom orasima i čokoladom, a želite li naučiti kako ga napraviti, samo slijedite upute - i ne možete pogriješiti

VIDEO

Nije poznato zašto se zove baš Titova torta ili Titov kolač, no zna se da je nekadašnji čelnik bivše Jugoslavije bio veliki gurman i volio je jesti fine stvari.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mladi Zadranin Josip Tadić stvara jestiva umjetnička djela 01:06

Neki nagađaju da mu je upravo ova slastica bila jedna od najdražih te da je zato dobila njegovo ime.

Sastojci i postupak:

  • Sastojci za biskvit: 4 jaja, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g mljevenih oraha ili lješnjaka, 5 žlica skuhane kave (ohlađene),  5 žlica brašna, 1 prašak za pecivo, 3 žlice ulja - biskvit se peče na 180 stupnjeva oko pola sata.
  • Sastojci za 1. kremu: 400 ml mlijeka, 5 žlica brašna 2 žumanjka.
  • Sastojci za 2. kremu: 200 g margarina, 10 žlica šećera, 1 vanilin šećer, 100 g otopljene čokolade, 3 žlice oraha.
  • Za posipanje: naribana čokolada i mljeveni orasi.

Kako točno napraviti ovaj odličan desert pogledajte u videu:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti