Ovaj kolač neki ne nazivaju kolačem, već Titovom tortom. Radi se o finom desertu bogatom orasima i čokoladom, a želite li naučiti kako ga napraviti, samo slijedite upute - i ne možete pogriješiti
SLATKA RAPSODIJA
Isprobajte recept za fini desert koji nazivaju i Titovom tortom
Nije poznato zašto se zove baš Titova torta ili Titov kolač, no zna se da je nekadašnji čelnik bivše Jugoslavije bio veliki gurman i volio je jesti fine stvari.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Neki nagađaju da mu je upravo ova slastica bila jedna od najdražih te da je zato dobila njegovo ime.
Sastojci i postupak:
- Sastojci za biskvit: 4 jaja, 200 g šećera, 1 vanilin šećer, 100 g mljevenih oraha ili lješnjaka, 5 žlica skuhane kave (ohlađene), 5 žlica brašna, 1 prašak za pecivo, 3 žlice ulja - biskvit se peče na 180 stupnjeva oko pola sata.
- Sastojci za 1. kremu: 400 ml mlijeka, 5 žlica brašna 2 žumanjka.
- Sastojci za 2. kremu: 200 g margarina, 10 žlica šećera, 1 vanilin šećer, 100 g otopljene čokolade, 3 žlice oraha.
- Za posipanje: naribana čokolada i mljeveni orasi.
Kako točno napraviti ovaj odličan desert pogledajte u videu:
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku