Iako su mnogi odustali od pripreme patke, ovaj jednostavni recept za juhu od pačjih prsa obiluje željezom, bakrom te nizom vitamina koji će vam očuvati imunitet u vrijeme viroza
Isprobajte nešto novo: Jesenska juha od patke s obiljem povrća
Sastojci:
- pačja prsa
- 5 češnjeva češnjaka
- štapić cimeta
- 2 zvjezdasta anisa
- luk
- crvena paprika
- nekoliko stabljika korijandra
- mrkva
- komad celera
- 1/2 žličice mljevenog raznobojnog papra
- 2 litre temeljca
- žlica sojina umaka
- poriluk
- korijen đumbira
- paket širokih rižinih rezanaca
- žlica koncentrata od rajčice
Priprema:
1. Patku narežite na male komade i popržite je na malo ulja u većoj posudi za kuhanje. Kad se meso zažuti izvadite ga i na istu masnoću stavite luk, kockice mrkve, celer, kockice crvene paprike, na listiće narezan češnjak, anis, cimet i sitne komadiće đumbira. Popaprite, posolite i pirjajte nekoliko minuta.
2. Povrću dodajte meso, sojin umak i listiće korijandra, podlijte zagrijanim temeljcem i pustite da provrije. Neka vrije na laganoj vatri barem pola sata, pa umiješajte žlicu koncentrata od rajčice i pustite neka vrije još nekoliko minuta.
3. Posebno skuhajte široke rižine rezance prema uputama na pakiranju. Možete ih staviti u svaku pojedinačnu zdjelicu pa preko njih preliti gotovu juhu, ili ih poslužite posebno.