Iskoristite lijepo vrijeme i zapalite roštilj u dvorištu ili na terasi, pa počastite svoju obitelj malo drugačijim obrokom. Donosimo dva super recepta za fine voćne deserte s grila
Isprobajte deserte s roštilja: Voćni ražnjići i pijane banane
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Chef objavljuje recepte za jela koja ne stoje više od 9 kuna
Voćni ražnjići s pireom od malina i naranči
Sastojci:
- 1/2 ananasa
- 2 banane
- 2 kruške
- 4 smokve
- 2 breskve
- limun
- šećer
pire:
- 250 g malina
- naribana kora i sok od 1/2 naranče
- 1,5 žlica šećera
Priprema:
Izmiksajte sastojke za pire i ostavite sa strane. Rešetke roštilja namastite. Sve voće narežite na manje komade pa ih naizmjenično nanižite na štapiće. Pokapajte limunovim sokom i pospite s malo šećera pa pecite tri minute.
Pijane banane
Sastojci:
- 2 banane
- 2 žlice šećera
- 2 žlice cimeta
- 2 žlice meda
- žlica likera od višnje
- orasi za posipavanje
Priprema:
Prerežite banane s korom po dužini pa još po širini da dobijete četiri komada. U zdjelici pomiješajte šećer s cimetom. Prelijte polovice banana medom i likerom te pospite mješavinom šećera i cimeta. Ostavite da se marinira pet minuta. Stavite banane na roštilj prerezanom stranom prema dolje. Pecite dvije minute, nakon toga ih okrenite i pecite još pet minuta ili dok se kora ne počne odvajati od banane. Pospite orasima i poslužite.
Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Preporuke iz Dumovca: Sjetite se starijih i prošećite im pse!
POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Tarikom Filipovićem:
Pokretanje videa...