Ako su vam dosadili klasični mini sendviči ili bruskete kao finger food, onda morate isprobati ove azijske rolice. Pikantne su i vrlo sočne, tako da će odgovarati svima koji vole više začinjenu hranu
Isprobajte azijski finger food i pripremite sočne rolice s mesom
Sastojci:
- 150 g brašna od slanutka
- 2,5 šalice kiselog mlijeka
- 1,5 šalica vode
- žličica čilija
- žličica kurkume
- korijen đumbira
- sol, papar
- 150 g buđole, slanina ili pršuta narezane na dugačke trakice
- žličica sjemenki gorušice
- žličica sezama
- sjeckani listovi peršina
Priprema:
U posudi pomiješajte kiselo mlijeko i vodu. Dodajte čili, kurkumu, sol, papar i ribani đumbir. Dodajte prosijano slanutkovo brašno i dobro sve izmiješajte pjenjačom da dobijete glatku smjesu bez grudica te kuhajte dok se zgusne. Preokrenite lim za pečenje i nauljite ga. Gustu smjesu u tankom sloju razmažite po limu. Po njoj posložite dugačke tanko narezane trakice buđole, slanine ili pršuta.
Pomoću noža za rezanje tijesta izrežite trakice širine 2,5 cm i oprezno ih zamotajte u rolade. Posložite ih na tanjur ili zdjelicu za posluživanje. Na zagrijanom ulju prepržite sjemenke gorušice i sezama te ih posipajte po rolicama. Prije posluživanja dodajte i nasjeckanog peršina.