Pohana piletina, pečena piletina, piletina s grila - sve ste to već jeli sto puta. Ako vam je dosadila klasična piletina ili samo želite probati nešto novo - onda morate kušati pile iz lubenice
Ispecite pile u lubenici: Takvo nešto još sigurno niste probali
Odrežite dno lubenice kako bi stajala stabilno, a zatim je prepolovite kako je pokazano niže u videu, otprilike nešto iznad polovice. Potom žlicom izvadite meso. Očistite pile pa za začinite ga solju i paprom pa unutar piletina stavite cijeli limun koji ste prethodno izboli vilicom i prerezali na pola.
Video s receptom možete pogledati ovdje:
Unutar pileta stavite žlicu sojinog umaka pa sojinim umakom napunite polovicu šalice te premažite pile izvana. Čajnom žličicom mješavine začine pospite pile, stavite ga u lubenicu i poklopite odrezanim dijelom lubenice. Štapićima za ražnjiće učvrstite poklopac lubenice pa je stavite na protvan za pečenje.
Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite dva sata. Nakon dva sata, temperaturu smanjite na 150°C i pecite još tri sata. Kada je gotovo, iz lubenice izvadite piletinu.
Potom, odvadite tri šeflje tekućine iz lubenice i stavite ih u lonac. Kad prokuha malo maslaca i miješajte dok se ne otopi - dobit ćete umak koji možete preliti po piletini. Dobar tek!