Višak čokoladnih mrvica kojima krasite torte i druge slastice možete na jako puno načina, a mi vam donosimo nekoliko fantastičnih ideja - od punjenja za kroasane do vruće čokolade
Imate višak čokoladnih mrvica: Super ideje kako ih iskoristiti
Višak čokoladnih mrvica kojima krasite torte i druge slastice možete uvijek ubaciti u smjesu za kuglice bez pečenja. Pomiješajte ih s oblatnom ili usitnjenim biskvitom namočenim u mlijeko i rum, dodajte sjeckane orašide, maslac za čvrstoću, pa kad smjesa postane kompaktna oblikujte loptice, namočite u bijelu čokoladu i pospite s preostalim mrvicama.
Od pola šake mrvica možete pripremiti tijesto za hrskave beze bombice. Pomiješajte ih s kokosovim brašnom u čvrsti snijeg pa pomoću dvije manje žlice slažite hrpice na lim obložen papirom za pečenje i pecite na nižoj temperaturi dok ne postanu hrskave. Lisnato tijesto razvaljajte u krug, izrežite u trokute, pospite ih čokoladnim mrvicama, zamotajte i ispecite minikroasane.
Roladu prelivenu pudingom od vanilije pospite mrvicama i ploškama banane te zamotajte. Pripremite ‘čokoladne zalogaje’ tako da plastične žlice u bojama, pomoću slastičarske vrećice s tankim otvorom, napunite otopljenom bijelom i tamnom čokoladom, pospite mrvicama i ostavite neka se stisnu.
Poslužiti ih možete i uz šalicu vrućeg mlijeka, pa neka gosti uživaju u spravljanju vruće čokolade. Polovice čokoladnih jaja možete napuniti nugat namazom ili pudingom, pa ukrasiti čokoladnim mrvicama i šarenim bombonima.
Mogu vam poslužiti kao inspiracija za pripremu drugih maštovitih slastica; napravite ‘žele lubenice’ tako da prerežete limetu na pola, izdubite i umetnite u silikonske kalupe za muffine, pa ulijte crveni preljev za torte ili želatinu otopljenu u crvenom voćnom soku. Ubacite nekoliko zrna čokoladnih mrvica u žele pa ostavite u hladnjaku dok se skroz ne stisne.
Karamelizirane jabuke na štapiću
Na mjesto peteljka zabodite drveni štapić. Otopite na pari kupovne karamele ili pripremite preljev od ukuhanog šećera i sirupa, prelijte vrh jabuka i pospite čokoladnim mrvicama.
Čokoladna pizza s cimetom i voćem
Dizanom tijestu dodajte šećera, cimeta, kakaa i šaku orašida, razvaljajte i pecite na namašćenom limu pa premažite tankim slojem mascarponea, meda i slatkog vrhnja i ukrasite mrvicama i voćem.