Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Imate puno cipela? Spremite ih ispod kreveta, a ladice možete napraviti i sami

Imate puno cipela? Spremite ih ispod kreveta, a ladice možete napraviti i sami

Ako ste među onima koji imaju puno cipela i stalno se borite sa prostorom u kojem biste ih mogli smjestiti, otkrivamo nekoliko pametnih mjesta koja će u trenu suzbiti nered

VIDEO

Živite u malom stanu, imate maleni ormar ili samo previše cipela? Nema problema! Iako se tako ne čini na prvi pogled, postoji rješenje koje vam može pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO: Višnja izrađuje cipelice za bebe

Pokretanje videa...

Cipelice za bebe 01:30

U moru cipela sve se teže snalazite tražeći odgovarajući par, a nered koji vlada baca vas u očaj. No nije sve tako crno. Umjesto da spremate cipele u kofere i na teško dostupna mjesta, možete ih spremiti u spremnike i druga rješenja za odlaganje koja ćete diskretno smjestiti ispod kreveta, piše SugarAndCloth.

Dobra vijest je da ne morate smanjivati svoju kolekciju cipela ni držati ih u garaži ili skladištu kad ih ne nosite. Evo najboljih načina za organiziranje cipela pomoću ovih ideja za pohranu ispod kreveta.

1. Kupovni organizator za odlaganje cipela ispod kreveta

Ako imate puno japanki, sandala, ravnih tenisica, ovo je odlična opcija za vas. U set za klasičan krevet stane ukupno 24 para cipela! A ako ste ljubitelj čizama, ne strahujte jer postoji i opcija za jedan organizator sa 12 utora ili jedan organizator sa četiri utora za čizme.

S obzirom na to koliko čizme mogu biti nezgrapne i teške za spremanje, ovo definitivno nije loš način za spremanje. Organizator je izrađen od prozračne tkanine, ručke sa strane omogućuju lako hvatanje, a prozirna plastična navlaka pokazuje što je unutra bez otvaranja. A budući da sve tako lagano i fleksibilno, čini se kao da je više riječ o strukturiranoj torbi za pohranu nego o kutiji.

Moderne verzije su u trendu: Indijanska mokasina i opanak imaju puno toga zajedničkog
Moderne verzije su u trendu: Indijanska mokasina i opanak imaju puno toga zajedničkog

2. Plastična kutija za odlaganje ispod kreveta

Prozirne plastične kutije za pohranu zgodne su za čuvanje stvari na raznim mjestima, pa i ispod kreveta. Osim toga, ako ikada pronađete drugi način za pohranjivanje svojih cipela, prozirnu kutiju možete prenamijeniti za pohranjivanje drugih predmeta. Također se mogu složiti jedna na drugu.

Dakle, ovisno o tome koliko kutija spremište ispod kreveta može podnijeti, možete složiti veći broj kutija. Uz sve pogodnosti, ipak, im i nedostatak. Plastične kutije nemaju ručke.

3. Kofer s kotačima

Želite li biti sigurni da vaše spremište ispod kreveta izgleda otmjeno? Kupite kovčeg s kotačima i bravom koji će upotpuniti dojam svakog prostora.

Pretinac za odlaganje cipela može se kupiti online i dolazi u više boja, a savršen je za ljude koji žive s cimerima koji vole posuđivati cipele. Uz zasun za zaključavanje na tipku za čije su otvaranje potrebna dva ključa, cipele su sigurno spremljene dok ih ne poželite nositi.

4. Spremište za čizme

Spremanje čizama nije lako, a umjetnost je ako to možete učiniti na dobar način. Ovakvo spremište za čizme pomaže da ih organizirate u plastičnim, čvrstim i prozirnim kutijama za pohranu. Kutije za pohranu čizama dolaze u raznim dimenzijama, lako se sastavljaju i još lakše spremanju.

Otvori za ventilaciju održavaju čizme svježima i prozračnima, dok kutije istovremeno štite od vlage i prašine. Lako se peru i odgovaraju većini glomaznih i visokih čizama. Nabavite i plastične umetke za oblikovanje čizama, kako bi zadržale oblik ne gužvajući se dok su u kutiji.

Novi nivo 'ružne' obuće: Niska cipela od gume koju možete navući na bilo koju drugu
Novi nivo 'ružne' obuće: Niska cipela od gume koju možete navući na bilo koju drugu

5. Mrežasti stalak za cipele

Ako vam se ne sviđa ideja da cipele držite u zatvorenoj kutiji, a opet nemate dovoljno mjesta da biste ih držali negdje drugdje, možete kupiti mrežasti stalak za cipele ispod kreveta.

Vrlo je nizak i zato je savršena opcija za umetanje ispod niskih kreveta ili kauča, a vrlo je izdržljiv zahvaljujući metalnom okviru. U ovaj mrežasti stalak stane do šest pari cipela.

6. Kutija s kotačima

Ako morate sakriti cipele od nestašne djece ili pasa koji vole žvakati, ova dugačka kutija ispod kreveta s kotačima je za vas idealno rješenje.

Praktički je neuništiva zahvaljujući polipropilenskom materijalu i poklopcu koji se lako otvara i zaključava. Kotači olakšavaju vađenje i spremanje kutije bez grebanja poda.

7. Kolica za odlaganje

Kolica za pohranu s otvorenim licem odličan su izbor jer možete jednostavno zgrabiti i zamijeniti predmete bez potrebe otvaranja ili zatvaranja poklopca.

Izrađena od čvrstog čeličnog rešetkastog okvira, ova kolica se neće slomiti bez obzira na težinu.

8. Ladica ispod kreveta

Elegantne ladice ispod kreveta dovoljno su visoke te imaju kombinaciju prozirnog i neprozirnog završnog sloja na vrhu. Tako možete sakriti osobne predmete, a u prozirnom dijelu držati cipele složene jedne na druge kako biste lakše vidjeli što je i ladici.

Obložite ladice oblogama od cedrovine ili kuglicama protiv moljaca kako biste se zaštitili od nametnika.

9. Uradi sam

Divna stvar kod projekata koje izrađujete sami jest što možete izraditi nešto što odgovara vašem specifičnom stilu.

Ove kotrljajuće ladice za pohranu izrađene su od šperploče, a potrebni su vam samo kotačići, ručka za ladicu i boja. I naravno, električni alat. Također su izvrsna opcija ako nemate standardnu visinu kreveta.

Moda nikad nije bila ovako skupa: Traper jakna za 32.000, minica za oko 10.000 kuna
Moda nikad nije bila ovako skupa: Traper jakna za 32.000, minica za oko 10.000 kuna

10. Drvene kutije

Ako volite prirodan izgled drveta, DIY drvene kutije za pohranu na kotačićima jednostavan su kućni projekt. Dizajn prilgodite bilo kojem stilu uređenja.

Ovisno o vrsti drva s kojom želite raditi, možete jednostavno prilagoditi boju i veličinu.

11. DIY Organizator

Ako želite sami napraviti vlastitu kutiju za odlaganje ispod kreveta, birajte organizator sa poklopcem od pleksiglasa.

Tako možete vidjeti koje cipele držite u kutiji i istovremeno spriječiti gomilanje prašine na njima. Vodič nudi upute korak po korak.

12. DIY spremište

Radije gledate videozapise nego čitate upute? Na YouTubeu postoje brojni zapisi sa vrlo detaljnim uputama kako napraviti projekt kakav želite.

13. DIY spremnici od šperploče

Ovi spremnici možda su bili namijenjeni spavaćoj sobi djevojčice ili dječaka, no i dalje se mogu uklopiti u svaki prostor. Kotači omogućuju lako izvlačenje i guranje kutija, iako nemaju ručke, a i sami možete dodati ručku za izvlačenje rukom ili rupu za vrh prsta na prednjem dijelu kutije.

Budući da su kutije izrađene od šperploče, jeftinije ih je izraditi kod kuće nego kupiti deblje drvene ladice, a nakon što ih pobojate djelovat će jednako spektakularno kao i kupovne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti