Na štapiće za ražnjiće nanižite bobičasto voće, a na vrh stavite zvjezdicu od lubenice i dobit ćete čarobni štapić čija će magija očarati goste, ali i potaknuti djecu da pojedu voće
Imate lubenicu, a nemate ideja - smiksajte sladoled ili koktel
Poigrajte se omiljenim ljetnim voćem i napravite slatke kreacije za djecu, ali i odrasle. Lubenica je idealna za 'rezbarenje' - pomoću nožića ili kalupa za kolačiće iz kriški izdubite oblike poput zvjezdica, cvjetića i srca.
Na štapiće za ražnjiće nanižite bobičasto voće poput borovnica i bobica grožđa, a na vrh stavite zvjezdicu i dobit ćete čarobni štapić čija će magija potaknuti djecu da s guštom pojedu voće, čak i ako nisu veliki ljubitelji. Izradite ih s njima i uz to ćete se super zabaviti. Uz to, dio lubenice može vam poslužiti kao efektan 'stalak' na kojeg možete nabosti bobičaste štapiće i poslužiti ih gostima.
I same kriške lubenice bit će primamljivije gostima nabodete li ih na štapiće, a ukrasiti ih možete otopljenom čokoladom. Tako ćete ih očarati efektnom poslasticom zbog koje neće morati zaprljati ruke.
Od pirea lubenice možete napraviti ukusno ledeno osvježenje ili pak aromatičan ružičasti koktel - samo izmiksajte kockice lubenice u blenderu za bazu. Za smoothie koristite gusti pire, a želite li rjeđi sok, procijedite pire.
Za slasno piće za odrasle, pjenušac pomiješajte sa sokom lubenice, malo limete i listićima svježe mente. Ove koktelčiće možete poslužiti u čaši za martini, ukrašene bobicama voća nabodenima na čačkalice. Možete ih raditi i s votkom ili nekim drugim omiljenim alkoholnim pićem.
Pomiješate li kockice lubenice u blenderu s jogurtom ili mlijekom, dobit ćete kremasti smoothie. Zasladiti ga možete medom, a listići svježe mente dat će mu još snažniju osvježavajuću aromu.
Za ledeno osvježenje, zamrznite pire lubenice u kalupima za sladoled. Aromatizirati će ga limeta i menta, a možete ga i pomiješati s jogurtom za slasni 'frozen yogurt'. Dobit ćete zdravi ljetni sladoled.
Osim s lubenicom, poigrati se možete i s ostalim ljetnim voćem - maline, ribizl i borovnice također su neodoljivi sastojak navedenih osvježavajućih deserata. Izmiksajte ih u pire i pomiješajte s pjenušcem ili zamrznite s jogurtom.