Pileća prsa s povrćem su uvijek dobra ideja. Nisu masna kao, recimo, batak, pa imaju manje kalorija, a raznovrsno povrće osigurava nutrijente važne za naš organizam
Ideja za večeru: Pileća prsa s krumpirom, paprikom i mrkvom
Sastojci:
- oko 700 g pilećih prsa bez kostiju
- 3 paprike narezane na kockice
- 300 g krumpira narezanog na kockice
- 2 žlice maslaca ili ulja
- 2 velike mrkve, oguljene i narezane na kolutiće
- nasjeckani celer
- sol
- 3 žličice mljevene crvene paprike
- papar
- 3 usitnjena češnja češnjaka
- lovorov list
- žlica brašna
- svježe nasjeckani peršin, za ukras
- 200 ml vode
Priprema:
U velikom loncu na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte mrkvu i celer te začinite solju i paprom. Dinstajte, često miješajući, dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak i dinstajte dok ne zamiriši, oko 30 sekundi.
U lonac dodajte kockice paprike i dinstajte još 5 minuta. Dodajte brašno i miješajte dok se ravnomjerno ne rasprostrani po povrću, dodajte i vodu. Potom ubacite piletinu, lovorov list i krumpir. Začinite solju, mljevenom crvenom paprikom i paprom.
Sve prokuhajte dok piletina ne postane ružičasta i krumpir ne omekša, oko 15-ak minuta. Maknite s vatre i prebacite piletinu u srednju posudu. Razrežite je na male komadiće i vratite u lonac. Prije posluživanja ukrasite svježim peršinom.