Meso, češnjak, papar, sol i mladi luk dobro izmiješajte i ostavite 30 minuta u hladnjaku. Za to vrijeme skuhajte rižu u obilno posoljenoj vodi, dobro ocijedite i pomiješajte s ostatkom smjese
DANAŠNJI RECEPT
Ideja za ručak: Sočni popečci od piletine, riže i mladog luka
Broj osoba: 4
Priprema: 50 minuta
Sastojci:
500 g mljevene piletine, 2 češnja češnjaka, 2 komada mladog luka, 1 šalica riže, 2 jaja (kokošja), 4 žlice biljnog ulja, papar, sol
Postupak:
Meso, češnjak, papar, sol i mladi luk dobro izmiješajte i ostavite 30 minuta u hladnjaku. Za to vrijeme skuhajte rižu u obilno posoljenoj vodi, dobro ocijedite i pomiješajte s ostatkom smjese.
Nakon toga oblikujte polpete pa ih uvaljajte u umućena jaja (možete dodati i sjemenke sezama) te ih pržite na laganoj vatri na ugrijanom ulju, oko pet minuta sa svake strane.
Dobar tek!
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku