U pripremi ovog jela ima nešto više posla i rezuckanja namirnica, ali sve će se to isplatiti kada ovu deliciju poslužite svojoj obitelji ili gostima. Svi će biti oduševljeni
Ideja za ručak: Mediteranska piletina sa sezonskim povrćem
broj osoba: 4
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO - savjeti za kuhanje jaja:
Pokretanje videa...
Sastojci:
4 pileća filea (po 160 g), 2 tikvice, bosiljak, 1 patlidžan, 5 žlica ulja, 8 osušenih rajčica (iz ulja), sol i papar
Priprema:
Upalite grill funkciju u pećnici. Tikvice i patlidžan narežite na ploške debljine 4 mm. Poslažite ih na lim obložen alu-folijom, premažite s 2 žlice ulja, posolite i popaprite te pecite u pećnici pod grillom 10 minuta. Piletinu natrljajte solju i paprom te pržite na 2 žlice ulja oko 10 minuta. Tjesteninu skuhajte u dosta posoljene vode prema uputama s pakiranja.
Rajčice narežite na tanke trakice. Četiri grančice bosiljka isperite, posušite i također narežite na trakice, a pečene tikvice i patlidžan narežite na kockice. Piletinu narežite na šire trake. Zagrijte preostalu žlicu ulja te na njemu kratko miješajte rajčice i povrće pa ih izmiješajte s ocijeđenom tjesteninom, bosiljkom i mesom.