Ovaj recept savršen je ako vam se ne da previše stajati uz štednjak, a želite nešto lagano i fino za ove vruće dane. Umjesto tune možete na kruh staviti što god poželite
RECEPT
Ideja za lagani ljetni ručak - bruschette s namazom od tune
Sastojci:
- kruh (francuz)
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 8 mini rajčica
- bosiljak
- 6 do 8 fileta slanih inćuna
- 100 g tunjevine konzervirane u vodi
- žlica maslinovog ulja
- limunov sok
- veći avokado
- 1/2 paprike
- sol
- papar
Postupak:
Korak 1: Kriške kruha premažite maslinovim uljem, popržite ih u tavi pa istrljajte češnjakom.
Korak 2: Usitnite tunjevinu iz limenke. Dodajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Umiješajte oguljene i nasjeckajte komade avokada i sitno sjeckane jabuke.
Korak 3: Poslužite na preprženom kruhu. Na vrh posložite sjeckane rajčice, slane inćune i listić bosiljka.
Savjet: Na bruschette možete posložiti i filete srdela. Dva manja feferona, vezicu peršina, zgnječeni češnjak, sok dva limuna, 3 dl maslinova ulja i mirisni ocat prelijte preko posoljenih i poparenih srdela. Marinirajte dan i noć u hladnjaku.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku