Ovo jelo je odličan obrok jer na jednom tanjuru sadrži mnoge hranjive sastojke. U receptu se spominje jedna vrsta svježih kobasica koju možete zamijeniti kobasicama kakve imate kod kuće ili slaninom
ODLIČAN RECEPT
Ideja za finu večeru iz pećnice s povrćem, grahom i kobasicama
Sastojci:
- 1 crvena ili žuta paprika, narezana na kockice
- 2 mrkve, narezane na debele ploške
- 2 crvena luka, narezana na sitno
- 8 chipolata (vrsta svježe kobasice), izrezanih na trećine - možete upotrijebiti i neku drugu vrstu
- 400 g oguljenih cherry rajčica ili pelata iz konzerve
- 400 g konzerviranog bijelog graha, ocijeđenog
- 200 ml pilećeg temeljca malo posoljenog (ili pileća kocka otopljena u vodi)
- 2 žličice senfa
- 100 g smrznutog graška
- malo ulja
Za posluživanje uz jelo: krumpir, tjestenina ili riža
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva pa u njoj, na nauljenom dubljem protvanu, 15 minuta pecite papriku, mrkvu i luk. Dodajte kobasice i pecite još 10 minuta. Potom smanjite temperaturu pećnice na 180 pa dodajte rajčicu, grah i temeljac.
Neka se peče 35 minuta. Nakon toga umiješajte senf i grašak pa vratite u pećnicu na još pet minuta. Kad je gotovo, ostavite neka stoji desetak minuta pa poslužite uz krumpir, tjesteninu ili rižu, prenosi bbcgoodfood.com.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku