Priuštite obitelji pravu gozbu pa napravite janjetinu pripremljenu na ovaj vrlo maštovit način. Posla ćete imati nešto više nego kod klasičnog ručka, ali vrijedi svake utrošene minute
ODLIČAN RECEPT
Ideja za fini ručak: Janjeći but punjen inćunima, kruhom i peršinom pa preliven vinom
Sastojci:
- kg janjećeg buta bez kostiju
- 3 kriške tosta
- peršin
- 6 inćuna
- 4 češnja češnjaka
- limun
- bjelanjak
- 200 ml bijelog vina
- 100 ml pilećeg temeljca
- 6 lukova
- 4 artičoke
- 10-ak sušenih rajčica
- maslinovo ulje
- sol, papar
- naranča
- ružmarin
- 10 krumpira
Priprema:
Pomiješajte tost, inćune i peršin pa dodajte koricu limuna, bjelanjak, sol i papar. Tom smjesom nadjenite otkošten but i sve učvrstite kuhinjskim koncem ili čačkalicama. Još posolite i popaprite pa nauljite. Stavite u lim s češnjakom i ružmarinom te pecite 15 min na 220°C.
Prelijte vinom i temeljcem pa pecite još pola sata na 180°C. Ogulite luk i kuhajte ga pet minuta u zasoljenoj vodi. Prepržite ga na ulju i dodajte artičoke. Za to vrijeme stavite i krumpire u pećnicu te pecite dok ne dobiju boju. U tavu dodajte sok od limuna i rajčice. Sve stavite u lim za pečenje s mesom i pecite još pola sata.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku