![Idealno za doručak: Sir, šunka i povrće, ili jaje zapečeni u tostu](https://img.24sata.hr/h9MueYbo4lqwvKK2laOiU1Cz3sU=/414x267/smart/media/images/2022-14/dreamstime-l-1946938.jpg)
Ako trebate brzi i ukusan doručak ili ideju za lagani ručak na poslu, dobar izbor su klasičan tost ili zapečeni sendvič, a alternativa tome mogu biti i jaja u tostu koji su gotovi za manje od 15 minuta
Lifestyle
Komentari 11Ako trebate brzi i ukusan doručak ili ideju za lagani ručak na poslu, dobar izbor su klasičan tost ili zapečeni sendvič, a alternativa tome mogu biti i jaja u tostu koji su gotovi za manje od 15 minuta
Ako nemate puno vremena za pripremu doručka ili laganog ručka na poslu, dobar izbor može biti topli sendvič, kojeg možete napraviti u tosteru ili mikrovalnoj, odnosno zapeći u pećnici za najviše 15-ak minuta.
POGLEDAJTE VIDEO: Novo mjesto u gradu za uživanje u sendvičima
Pokretanje videa...
Važno je samo voditi računa da pri ruci imate tost ili krišku dvije starog kruha, najbolje integralnog. Kriška nekog topljivog sira, pureće salame i nešto povrća, primjerice nekoliko štapića celera, mrkve, ili paprike narezane na štapiće, dovoljni su za to da spravite fini sendvič, no ne mora to uvijek biti ta jednostavna verzija.
Evo tri recepta za tople sendviče:
Sastojci (za 1 sendvič)
Priprema:
Složite sir i povrće između dvije kriške tosta, pa dobro pritisnite, kako biste spriječili da se sastojci rasipaju. Stavite u toster i zagrijte 3 do 5 minuta.
Sastojci (za dvije osobe)
Priprema
Naribajte sir što sitnije. Šunku i krastavce nasjeckajte na kockice i sve zajedno pomiješajte s kiselim vrhnjem. Dodajte sol i papar. Narežite kruh i namažite ga nadjevom, pa stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 10 do 15 minuta. Po želji, dodajte malo nasjeckanog češnjaka na vrh sendviča.
Sastojci (za 2 osobe):
4 šnite tosta
4 do 6 jaja (2 do 3 po osobi)
2 komada topivog sira za tost (alternativno klasični sir, koji se brzo topi kao što su mozzarella ili ementaler)
4 listića pureće šunke
100 g suhog mesa ili tanko rezane slanine
1 mladi luk ili pola glavice crvenog luka
Priprema:
Narežite suho meso ili slaninu na sitne komade. Zagrijte malo ulja na tavici, pa dodajte narezani luk i pržite dok ne omekša. Izvadite luk sa strane, pa na još malo ulja popržite suho meso ili slaninu. Izvadite ju sa strane. U međuvremenu vilicom istucite jaja, pa ih izlijte na mast od slanine, da prekriju tavicu.
Prije nego se zapeku, postavite na jaja dvije kriške tosta, da upiju jaje, pa ih odmah okrenite i zapecite s jajem s jedne strane. Potom nožem pažljivo okrenite jaja s tostom, tako da se kratko zapeku s druge strane.
Na jednu krišku tosta stavite luk, suho meso i sir, pa preklopite jajem sa strane i drugom kriškom tosta. Još malo pecite sendvič sa svake strane, dok ne dobije boju, odnosno dok se sir ne otopi.
Ako koristite mladi luk, njega ne morate peći prije nego što ga složite na sendvič, a dobra alternativa luku može biti i šaka rezanog bijelog zelja.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+