Kod ovog recepta je super to što je priprema vrlo brza i jednostavna, a sve što će vam trebati je gotovo tijesto za baklave, maslac, mlijeko, šećer, gustin, margarin s jogurtom, limete ili limun te maline
Idealan ljetni desert: Napravite fine tortice s kremom od malina
Navedeni sastojci dovoljni su za šest osoba, a za pripremu tortica će vam trebati oko 60 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
250 g gotovog tijesta za baklave (oko 10 kora), 125 g margarina light (ili maslaca), 2 žlice šećera u prahu, 330 ml mlijeka, 110 g šećera, 40 g gustina, 150 g margarina s jogurtom (ili maslaca), 2 limete (ili limuna), 250 g očišćenih malina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kore razrežite na 24 kvadrata (oko 15x15), premažite ih margarinom pa pospite šećerom u prahu. Poslažite po dva kvadrata dijagonalno jedan na drugi (pošećerena ploha neka bude prema gore) pa ih položite u namašćene kalupiće lima za muffine i pecite 10 minuta. Izvadite ih i ostavite da se malo ohlade.
Za kremu izmiksajte 6 žlica mlijeka s gustinom i žumanjcima. Zakuhajte preostalo mlijeko i šećer, umiješajte gustin s jajima pa pustite da zakipi. Kremu potom izlijte u drugu zdjelu, pokrijte i ostavite da se ohladi. Omekšali margarin s jogurtom pjenasto izmiksajte pa malo-pomalo (žlicom) dodajte kremu koja se u međuvremenu ohladila na sobnoj temperaturi.
Limete/limune operite, naribajte koricu pa ih iscijedite. Izmiješajte kremu s naribanom koricom i sokom pa je raspodijelite u pečene košarice. Ukrasite ih malinama te trakicama limunove (limetine) korice i šećerom u prahu.