Ja dodam gotovu tahini pastu ali sama je radim od poprženog sezama i masl ulja u blenderu, dodam i kajenskog papra još, a najbolje je mazati humus na pita kruh
ili naan što isto nije teško doma napraviti :)
Prikaži još ↓
Ah
AhmadAli
16.10.2015.
Odustani
I tako pripremljen mozete ga cuvati u hladnjaku u poklopljenoj posudi i nekoliko dana, prije serviranja, stavite u tanjur u kojem cete servirati i malo ga zagri
jete u mikrovalnoj, jede se sa kruhom, tradicionalno pita kruhom, (pita bread), ako hocete jedan dobar recept i za pita kruh, jednostavna priprema, mogu vam dati.
Prikaži još ↓
Soul Man
16.10.2015.
Odustani
najbolji rade kalifornijske gliste
SH
SHALOM
16.10.2015.
Odustani
Humus, prava stvar i prva liga!
Ah
AhmadAli
16.10.2015.
Odustani
Slanutak se namoci preko noci, ocijedite vodu i isperete ga dobro. Stavite u posudu za kuhanje i dodate malo sode bikarbone, vrlo brzo ce biti kuhan, vidjet cet
e po tome da se ljuskice pocnu odvajati. U multipraktik za mljevenje stavite kuhan procijedjen slanutak, dodate ovisno o kolicini, na oko 500 gr 2-3 zlice tahine tj. paste od sezama, sok od jednog limuna, sjeckana dva cesnjaka bijelog luka, 1 dcl jogurta (cvrstog) ili vrhnja, sok od limuna, sol po ukusu. To se sve izmijesa u multipraktiku zajedno. U humus se ne stavlja maslinovo ulje, nego se servira na tanjuru u sredini se napravi udubina, te se nalije malo maslinovog ulja, moze se staviti par zrna kuhanog slanutka u cijelom kao dekoracija i par listova persinovog lisca, pospe se okolo sa crvenom paprikom. Humus je tradicionalno jelo u cijelom arapskom svijetu, servira se kao hladno predjelo, ili za dorucak uz druga jela od slanutka kao felefel, (vegetarijanski hamburger), sa maslinama kao prilog, rajcicama, feta sirom.
Prikaži još ↓
Ah
AhmadAli
16.10.2015.
Odustani
O cemu vi to, samo nedostaje par pravih stvari.
U tom receptu.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .