Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Hrvatska je u top 10 zemalja svijeta za 2024., a među top 10 gradova je i jedan iz BiH

Hrvatska je u top 10 zemalja svijeta za 2024., a među top 10 gradova je i jedan iz BiH

'Lonely Planet je opisao Hrvatsku kao zemlju prekrasne obale obasjane suncem, s mnoštvom otoka i otočića te izazovnim planinama i povijesnim gradovima'

VIDEO

Obala obasjana suncem, bezbrojni otoci, dramatične planine i povijesni gradovi opasani zidinama: putovanje u Hrvatsku postalo je još lakše s njezinim ulaskom u Schengensko područje bez granica i eurozonu. Sada možete putovati kopnom cijelim putem od Lisabona do Dubrovnika bez predaje putovnice ili mijenjanja valute, opisali su na  Lonely Planetu razloge zašto su našu zemlju svrstali na ovaj prestižan popis.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Top 25 naših najljepših plaža: Koju od njih još niste isprobali? 02:09


 - Odlične vijesti i još bolje najave za Hrvatsku stižu iz Lonely Planeta, jedne od vodećih svjetskih travel platformi i specijaliziranih medija za putovanja. Lonely Planet je povodom obilježavanja 50. obljetnice objavio popis 50 najboljih svjetskih destinacija u pet kategorija, a svoje je mjesto u kategoriji top 10 zemalja koje treba posjetiti u idućoj godini zauzela i Hrvatska - kažu u Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Najduža plaža na svijetu nalazi se u Brazilu, a trebalo bi vam oko tjedan dana za prehodati je
Najduža plaža na svijetu nalazi se u Brazilu, a trebalo bi vam oko tjedan dana za prehodati je

- Izbor Lonely Planeta potvrđuje status Hrvatske kao jedne od najkvalitetnijih, a pritom i najljepših svjetskih zemalja čija je globalna vidljivost sve veća. Prirodna baština, bogata kultura, ljubaznost ljudi, ali i snažni pokretači napretka različitih aspekata turizma okosnica su naše ponude koja je sve prepoznatljivija i na cjelogodišnjoj razini. Vjerujem da su se naši brojni gosti već uvjerili u atraktivnost hrvatske turističke ponude i zalaganje cjelokupnog hrvatskog turističkog sektora, dok će se oni budući u to tek uvjeriti - ponosno je kazao Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Naglasio je važnost održivosti u razvoju, ali i promociji održivog turizma jer bilježimo sve više putnika koji prate ekološke trendove. 
 
- Lonely Planet je opisao Hrvatsku kao zemlju prekrasne obale obasjane suncem, s mnoštvom otoka i otočića te izazovnim planinama i povijesnim gradovima. U opisu je istaknut i ulazak Hrvatske u schengenski prostor, otvaranje Pelješkog mosta te drugi infrastrukturni projekti, a sve navedeno su samo neki od sinonima za Lijepu našu zahvaljujući kojima se Hrvatska našla u društvu najboljih zemalja - stoji na internetskoj stranici Hrvatske turističke zajednice. 

Otkrivanje bisera Jadrana: Najbolje od popularnih hrvatskih destinacija
Otkrivanje bisera Jadrana: Najbolje od popularnih hrvatskih destinacija

Ovo je top lista Lonely Planeta najboljih država svijeta

  1. Mongolija
  2. Indija
  3. Maroko
  4. Čile
  5. Benin
  6. Meksiko
  7. Uzbekistan
  8. Pakistan
  9. Hrvatska
  10. Sveta Lucija

- Osim popisa najboljih zemalja objavljene su i liste najboljih svjetskih destinacija u kategorijama za najbolju održivu destinaciju, najbolji grad, najbolju regiju te u kategoriji destinacija s najboljom vrijednosti za uloženi novac. Cjelokupan poredak destinacija Lonely Planeta po kategorijama možete pronaći putem ove poveznice - kažu u HTZ-u.

Odabrali su i najbolje gradove

Među top 10 gradova svijeta smjestio se i Mostar.

  1. Nairobi, Kenija
  2. Pariz, Francuska
  3. Montréal, Kanada
  4. Mostar, BiH
  5. Philadelphia, SAD
  6. Manaus, Brazil
  7. Jakarta, Indonezija
  8. Prag, Češka 
  9. İzmir, Turska
  10. Kansas City, Missouri

POGLEDAJTE KULINARSKI SERIJAL 'LEĐA O LEĐA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Dnevni horoskop za ponedjeljak 16. rujna: Ribe će pogaziti riječ, a Strijelci steći povjerenje šefa
UZBURKANI POČETAK TJEDNA

Dnevni horoskop za ponedjeljak 16. rujna: Ribe će pogaziti riječ, a Strijelci steći povjerenje šefa

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 16. rujna i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje