Ovo jelo sa vrlo niskim udjelom ugljikohidrata može biti prilog, lagano glavno jelo ili zdrava grickalica između obroka. Također, imate li viška tikvica, ovo je odlična ideja kako ih potrošiti
RECEPT
Hrskave polpete od tikvica i umak od jogurta - odličan spoj
Sastojci:
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Za polpete:
- 1 tikvica
- 1 umućeno jaje
- 1/3 šalice bademovog brašna
- 1/2 šalice Ricotta sira
- 3 žlice naribanog parmezana
- 1 žlica svježe nasjeckanog vlasca
- 1 žlica svježe nasjeckanog peršina
- sol i papar po ukusu
- malo ulja za prženje na tavi
Za umak:
- 1/2 šalice običnog jogurta
- 1 žlica limunovog soka
- 2 češnja isjeckanog češnjaka
- 2 žličice svježeg kopra ili 1/2 žličice suhog kopra
*šalica od 2,4 dl
Postupak:
Izribajte tikvice pa ih pomiješajte sa ostalim sastojcima. Nauljite tavu i neka se dobro zagrije pa žlicom uzimajte smjesu i stavljajte na ulje. Pecite sa svake strane dvije do tri minute dok ne dobije zlatno smeđu boju, a tekstura bude hrskava.
Poslažite polpete na papirnati ubrus da se upije višak masnoće. Ostavite da se skroz ohlade. Za umak pomiješajte sve sastojke pa poslužite uz polpete, prenosi kitchenfunwithmy3sons.com.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku