Jamie Oliver dodaje chutney od rajčice, a slavna domaćica Martha Stewart pecivo maže avokadom. Pokazali su da u hot dogu ne mora baš uvijek biti senf
Hot dog po receptima slavnih kuhara - luk umjesto senfa...
Umjesto klasičnog senfa i kečapa, u toplo pecivo s hrenovkom dodajte karamelizirani luk, omotajte hrenovku u slaninu i sve pospite ljutim papričicama, savjetuje nizozemski kuhar Rudolph van Veen. Napraviti možete i aromatični chutney (ukuhano voće i povrće), kao što to čini britanski kuhar Jamie Oliver.
Prepolovite i tanko nasjeckajte luk te usitnite češnjak. Otopite maslac i ulje u loncu pa dodajte luk, rajčicu i češnjak. Pospite šećerom, majčinom dušicom, čilijem, solju i paprom. Promiješajte i kuhajte 40-50 minuta na laganoj vatri. Ulijte crno vino i ocat pa kuhajte još 30 minuta dok se tekućina ne reducira. Ostavite da se ohladi pa stavite u staklenke. U pet minuta možete napraviti umak koji će podsjećati na slasni odrezak.
U multipraktiku pomiješajte češnjak, čili, korijandar i peršin s tri žlice octa. Sve ispasirajte pa dodajte malo maslinova ulja. Klasičnoj verziji američkog hot doga dodajte i kriške dimljene šunke, kiselih krastavaca, malo senfa sa začinima i kriške aromatičnog sira. Poslužite hrenovku u pecivu sa sjemenkama, a dodatak neka budu cikla, rikola, ocat, začini i maslinovo ulje.
Osim što hrenovke možete omotati u slaninu, možete je prepržiti na tavi pa izdrobiti preko hot doga s naribanim sirom i maslinama. Najpopularnija domaćica Martha Stewart predlaže brzinski namaz od avokada. Zgnječite ga vilicom, dodajte sitno sjeckanu pečenu i ljutu papriku te češnjak u prahu i poslužite umjesto senfa.