Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Guinnessov rekorder: Najskuplji burger na svijetu košta 5000 €

Guinnessov rekorder: Najskuplji burger na svijetu košta 5000 €

Najskuplji burger na svijetu oborio je rekord prošlog tjedna, dolazi iz Nizozemske, a ideja je nastala tijekom pandemije. Pecivo je napravljeno od šampanjca, a cijena mu je vrtoglava

VIDEO

Guinnessova knjiga rekorda proglasila je najskuplji hamburger na svijetu, a ljudi nisu previše oduševljeni. Nazvan je "Zlatni dečko", preliven je zlatnim listićima, namazan kavijarom, a koristi se čak i pecivo napravljeno od šampanjca.

Napravio ga je Robbert Jan De Veen u The Daltons restoranu u Gelderlandu u Nizozemskoj. Prvobitno je došao na ovu ideju tijekom karantene zbog Covida-19.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Restoran Pri Dečkima, specijalni navijački burger povodom Europskog prvenstva u nogometu 02:54

Samo vrhunski sastojci

Burger se sastoji od vrhunske sočne wagyu govedine, prelivene kavijarom i kraljevskim rakovima. Čak su i njegova lepinja i kolutići luka napravljeni od Dom Pérignona, vintage šampanjca koji se proizvodi samo u najiznimnijoj kvaliteti.

- Robbert opisuje okus kao slatko, kiselo, slano, gorko i umami - napisali su iz Guinnessa.

Još jedan element koji zaustavlja dah je pecivo koje je potpuno prekriveno zlatnim listićima i kada ga podignete, prsti vam ostanu zlatni.

Chef otkrio: Evo zašto burger iz restorana ima tako dobar okus
Chef otkrio: Evo zašto burger iz restorana ima tako dobar okus

Cijena bode u oči

Jedna porcija prodaje za 5000 eura (4295 funti / 5967 dolara) što je izazvalo lavinu reakcija s raznim ljudima koji su tvrdili da nikada ne bi mogli potrošiti toliko na jedan obrok. 

@guinnessworldrecords Most expensive hamburger (single portion) 🍔✨ €5,000 (£4,295 / $5,967) by Robbert Jan De Veen at The Daltons 🇳🇱 The entire burger - named 'The Golden Boy' - was made completely from scratch and was a recipe developed by Robbert himself. For €5,000, he wanted to ensure the burger was excellent quality as well as tasty. The bun is lightly toasted but still soft inside and is made using Dom Pérignon champagne. The onion rings are champagne battered, the beef is juicy wagyu, with the addition of king crab and caviar. Another show-stopping element is the bun which is completely covered in gold leaf and when picked up, gives you golden fingers! Robbert describes the taste as sweet, sour, salty, bitter and umami. Robbert is very confident in his cooking skills as he makes hundreds of burgers every week. The only thing he was nervous about was potentially dropping the burger in front of the crowd of people (with many cameras) who came to view the attempt. He says he almost tripped on the day, but luckily the plate stayed in his hand! #burger #fastfood #hamburger #guinnessworldrecords ♬ original sound - Guinness World Records

- Dakle, burger sa nepotrebnim stvarima - rekao je jedan korisnik na TikToku.

- To je vjerojatno groznog okusa - komentirao je drugi.

Knjiga svjetskih rekorda tjera ljude da iskušaju svoje granice
Knjiga svjetskih rekorda tjera ljude da iskušaju svoje granice

- Zašto moraju stavljati zlatne listiće na svaku hranu koja je skupa, ništa joj ne pomaže, ništa za aromu ili okus i izgleda kičasto - napisali su.

Iako je oduvijek sanjao o držanju svjetskog rekorda, želio je skrenuti pozornost na siromaštvo u Nizozemskoj. Tako je zarada od njegovog prvog Golden Boya iskorištena za izradu 1000 paketa hrane za obitelji u potrebi, piše Mirror.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute
SUPER TRIK

Jedna stvar koju imate doma, a nije ocat, otopit će kamenac na slavinama za dvije minute

Riječ je o prirodnoj otopini koju možete napraviti sami, a jedino na što treba paziti jest da ona ne stoji na osjetljivim površinama dulje od dvije minute, jer bi ih zbog kiselosti mogla oštetiti